Dimecres, 24 de Juliol de 2024

Salou, possible subseu de la Copa del Món FIFA 2030

Salou ha estat destacat com a candidat per a ser una de les 'team base camps' incloses en el dossier oficial de la candidatura

24 de Juliol de 2024, per Reusdigital.cat
  • Un dels camps de futbol del Futbol Salou Sports Center

    Cedida

La Real Federación Española de Fútbol (RFEF) ha fet públics els estadis proposats com a candidats per a albergar partits de la Copa del Món FIFA 2030, així com les subseus que acolliran jornades d'entrenament i estada de les seleccions participants. En aquest context, Salou ha estat destacat com a candidat per ser una de les Team Base Camps (TBC) incloses en el dossier oficial de la candidatura conjunta presentada amb el Marroc i Portugal.

La candidatura, resultat de dos anys de treball per part del Comitè Executiu, ha seleccionat un total de 45 Team Base Camps que representen setze comunitats autònomes a Espanya. Catalunya, en particular, compta amb cinc propostes destacades. Entre elles, les dues instal·lacions de la demarcació de Tarragona que han estat incloses són el Nou Estadi Costa Daurada, seu del Nàstic de Tarragona, i el Futbol Salou Sports Center, una de les grans infraestructures esportives de la província.

La decisió final sobre quines seran les subseus oficials es prendrà després d'una avaluació directa per part de la FIFA. Aquesta avaluació determinarà quines instal·lacions es convertiran en possibles centres generals de les seleccions durant el torneig. A més, seran els equips participants els que decidiran quina subseu utilitzaran com a base durant el campionat.

Aquest projecte suposarà un impacte a escala nacional, amb la creació d'ocupació, millora d'infraestructures, atracció de turisme i captació d'inversió estrangera.

El dossier oficial de la candidatura serà presentat a la FIFA, amb la confirmació definitiva prevista per a l'11 de desembre en l'Assemblea General de la FIFA.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges