Divendres, 26 de Juliol de 2024

Un record de quan Immaculate Fools van ser a Mollerussa

Els anglesos van actuar a la discoteca Big Ben, als anys vuitanta

26 de Juliol de 2024, per Marià Arbonès
  • Immaculate Fools

     

El grup del qual escriuré aquest cap de setmana em trasllada més a Mollerussa que no pas a Kent (Anglaterra), que és d'on són. No he estat mai en aquest comtat anglès, però sí a la capital del Pla d'Urgell, en diverses ocasions. Mollerussa era per a mi un destí habitual els caps de setmana per les suggeridores propostes lúdiques i musicals que oferia. Per exemple, en aquest municipi vaig assistir per primera vegada a un concert de New Order, celebrat en un pavelló o una nau, i a un altre d'Immaculate Fools, els de Kent, a la discoteca Big Ben.

A finals dels anys vuitanta no tota la marxeta de Mollerussa es concentrava en aquesta famosa discoteca, sinó que hi havia ―desconec si s'han mantingut― un bon grapat de locals d'oci que oferien molt bona música. Ens entenem amb això de "bona música", oi? A més, hi havia altres iniciatives prou curioses i valentes que dinamitzaven culturalment el municipi mollerussenc. O em direu que no és ser valent dir-se "Coros y danzas: Los tres mosqueteros" i ser a l'organització d'un concert de New Order en una població més aviat petita de l'interior de Catalunya?

Recordo poques coses de l'altre concert, el d'Immaculate Fools. Fa anys que es va fer i la memòria ja em juga males passades, però sé que hi havia força gent. Va coincidir amb la primera etapa del grup, quan el seu so es caracteritzava per un pop melòdic amb presència de guitarres i algunes pinzellades de folk. Eren temps en què els anglesos triomfaven amb cançons com l'homònima del grup; "Nothing Means Nothing", que us poso en el vídeo; "Tragic Comedy", o "Dumb Poet". De fet, Immaculate Fools va triomfar més a l'Estat espanyol que al seu propi país. 

El grup el van formar l'any 1984 els germans Weatherill (Kevin i Paul) i els germans Ross (Peter i Andy). Un any després, van fer el seu debut discogràfic amb 'Hearts of Fortune'. El 1987 van publicar 'Dumb Poet', un àlbum dedicat a Federico García Lorca. Després, els germans Ross van abandonar el grup, i ja amb nous membres publicarien Another Man's World l'any 1990 i quatre àlbums més. 

El 1997 es van separar, i Kevin Weatherill, instal·lat a Galícia, va continuar fent concerts i produint i publicant discos pel seu compte amb la denominació de Dirty Ray. El 2016, Weatherill va decidir refundar el grup amb músics gallecs i publicar l'àlbum Keep The Blade Sharp. 

Bon cap de setmana! 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges