Dilluns, 29 de Juliol de 2024

Els cavalls són els protagonistes de la Fira de Sant Jaume de Reus

Paral·lelament s’ha organitzat la Fira del Cavall, amb un gran nombre d’activitats

29 de Juliol de 2024, per Reusdigital.cat
  • Els cavalls són els protagonistes de la Fira de Sant Jaume

    Josep Gallofré

Durant aquest cap de setmana ha tingut lloc a Reus la Fira de Sant Jaume, un dels certàmens firals d'origen rural més antics de Catalunya, i que té els seus orígens l'any 1343, sota el regnat de Pere III el Cerimoniós, sent una de les fires més antigues de Catalunya. La fira  era una cita anual en què pagesos i ramaders es proveïen d’eines i animals que necessitaven per al seu treball al camp, però en les darreres dècades ha agafat un caire més lúdic.

Un any més, els grans protagonistes de la fira ha estat els cavalls, ja que paral•lelament s'organitza la Fira del Cavall. El programa de la Fira de Sant Jaume també ha presentat altres activitats destacades com la tradicional Cursa de portadors de sacs d'avellanes i propostes per al públic infantil.

La Fira del Cavall ha reunit diverses proves, com el bàsquet a cavall, el salt d'obstacles i la doma clàssica. A més, ha acollit una nova edició del Campionat de Catalunya de Morfologia de Pura Raça Espanyola, i exhibicions i espectacles eqüestres a càrrec de la companyia francesa Christophe Chaussy, un carrusel de Frisons de La Cruz, Tomàs Santiago i Monta Western de Maria Moya.

Pel que fa a la Cursa de portadors de sacs d'avellanes, Youness El Hannach, amb un temps de 3′ 55″ '; Lydia Castro, amb 4′ 03″ ', han estat els guanyadors de l'edició d'enguany, la número 26. Es tracta d'un dels actes més emblemàtics de la Fira de Sant Jaume i és la primera de les curses que es fan cada any a Reus, Riudoms i Valls. Abans, membres del Club Esportiu Alba han fet una exhibició de portadors de sacs d'avellanes.

Els més petits també han pogut gaudir d’una passejada amb ponis i de la Somera de Reus, que enguany hi ha fet acte de presència.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges