Dilluns, 29 de Juliol de 2024

Els advocats de Tarragona es queixaran a la Síndica de Greuges per l'endarreriment del Fòrum Judicial

L'ICAT posa en dubte que l'equipament es posi en marxa el 2028, tal com diu ara el Govern

29 de Juliol de 2024, per ACN
  • Imatge de la reunió de govern de l'ICAT

    ICAT

La junta del govern de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Tarragona (ICAT) ha aprovat aquest dilluns obrir un procediment de reclamació davant la Síndica de Greuges de Catalunya per manifestar el seu desacord amb el nou retard en la construcció del Fòrum Judicial de Tarragona. Dijous passat la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, va anunciar que l'equipament no estarà enllestit fins el 2028, enlloc del 2026 que s'havia anunciat l'any passat. La degana de l'ICAT, Estela Martín, ha afirmat que "el greuge que pateix la societat tarragonina és inacceptable", ja que és l'única capital de demarcació sense Fòrum Judicial. Alhora, ha qüestionat que el nou termini també s'acabi complint.

Martín ha apuntat que l'anunci de la consellera "és una presa de pèl" perquè "compromet uns fons que ja estaven consignats en les inversions de la Generalitat" i, per tant, "és una manera de camuflar i diluir un nou incompliment amb Tarragona". "N'estem farts", ha conclòs.

Alhora ha recordat que el primer anunci de construcció de l'equipament es va fer el 1999 i ha assegurat que si s'hagués complert aquella promesa, la inversió ja estaria amortitzada perquè cada any la Generalitat es gasta 1,2 MEUR en lloguers dels espais que ocupen les dependències judicials actualment.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges