Dissabte, 03 d'Agost de 2024

Altres cançons de l'estiu són possibles

Us en recomanem quatre que fugen dels tòpics

02 d'Agost de 2024, per Marià Arbonès
  • Sortosament hi ha altres cançons relacionades amb l'estiu

     

Les cançons de l'estiu són un clàssic de la temporada estival: ritmes ballables i lletres lleugeres i estúpides amb tornades que s’adhereixen al cervell, i que sonen fins a l’avorriment. Però, sortosament, també hi ha cançons d'aquest temps que no responen al clixé carrincló, frívol i mercantil del tòpic estiuenc. No ens queda més remei que defensar-nos de l'atac auditiu amb cançons que ens permetin suportar amb dignitat la canícula. D'entre les moltes que hi ha, m'atreveixo a suggerir-vos-en especialment quatre.

La primera correspon al grup La Buena Vida i es titula “Verano”. La cançó, que és preciosa, és una oda als moments efímers però intensos que es viuen durant l'estiu. La lletra ens transporta a un escenari de celebració i alegria on el protagonista es vesteix de festa i es prepara per gaudir d'una nit de rock-n-roll a la plaça del poble. S’inclou en el disc ‘Soidemersol’ (1997).

“En s’estiu” és una de les primeres cançons dels Antònia Font, inclosa al primer disc de la banda mallorquina, l'homònim del 1999. Una cançó amb ritme de patxanga que transmet bon rotllo amb una lletra que ens trasllada a un idíŀlic escenari estiuenc. La tornada ja ho diu ben clar: “I és que estic de puta mare d’ençà que és en s’estiu; gairebé no recordava el que és viure tranquil”.

A "That Summer Feeling" Jonathan Richman canta a la nostàlgia i als records inesborrables dels estius passats. Richman captura l'essència d'aquests moments de llibertat i alegria que s'experimenten durant la joventut, quan tens poques responsabilitats i les possibilitats són infinites. La cançó va ser publicada al seu quart àlbum ‘J, Jonathan’ (1992).

En la mateixa línia d'anyorança estiuenca, la cançó “Agost” d'Els Pets ens explica entrenyables escenes en un poble costaner a través de tres personatges. La cançó és el segon tall del seu disc ‘Agost’, publicat el 2004.

Que tingueu un bon estiu!

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges