Dijous, 22 d'Agost de 2024

La sequera obliga la Morera i Escaladei a fer talls en el subministrament d'aigua

Diversos municipis del Priorat es proveeixen de camions cisterna

21 d'Agost de 2024, per Manel Sales/ Ràdio Falset
  • La Morera del Montsant

    Cedida

La comarca del Priorat és una de les més afectades per la sequera. En els darrers dies diversos municipis han hagut de començar a aplicar restriccions per tal de poder garantir el subministrament a la població i fins i tot plantejar mesures excepcionals com portar aigua amb camions cisterna.

Amb els tres pantans de la comarca per sota del 3% de la seva capacitat i unes pluges que no arriben, molts municipis han hagut de posar en marxa mesures d'estalvi. És el cas de la Morera de Montsant i Escaladei, on els seus habitants només poden utilitzar aigua de la xarxa durant vuit hores i mitja al dia. L'alcaldessa de la Morera, Meritxell Martorell, explica que "les baixes reserves dels pous ens han obligat a tallar el subministrament i només hi ha aigua durant les hores de matí, entre les 8 i les 11  aproximadament, al migdia i al vespre".

Martorell afirma en declaracions a Ràdio Falset, que "hem estat tot l'estiu demanant responsabilitat a la població, i més ara a l'estiu, quan la població augmenta, ja que els nivells dels pous anaven disminuint, però ara ens hem trobat en el fet que la situació era crítica".

Per fer front a aquesta situació, el consistori està gestionant l'arribada d'aigua amb camions cisterna als dos nuclis de població del municipi, la Morera i Escaladei. L'alcaldessa confia que a finals d'aquesta setmana, ja puguin arribar les primeres cisternes d'aigua.

Aquesta situació, a més, es dona en ple estiu, on sovint, els municipis del Priorat registren altes temperatures. L'Ajuntament de la Morera explica que han hagut de tancar les fonts públiques, però que han habilitat l'edifici de l'Ajuntament com a refugi climàtic així com la piscina municipal. "Hem tingut la sort que vam poder omplir la piscina a principis d'estiu, si bé ara haurem de tenir molta cura per conservar-ne l'aigua per tal de poder arribar a final de temporada", afirma l'alcaldessa.

Altres municipis també apliquen restriccions als seus veïns. És el cas de Falset, on ja fa setmanes, que l'ajuntament està prenent mesures per fer front als baixos nivells del dipòsit de la Creu, on cada dia arriben quatre camions cisterna. L'alcalde, Carlos Brull, explica que "la situació continua sent crítica a l'espera de connectar el nou pou, que esperem que ens permeti deixar de portar aigua amb camions". El consistori espera que el nou pou entri en funcionament a finals de la setmana vinent.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics