Dilluns, 02 de Setembre de 2024

M. Carme Just Masdeu, convidada a fer la glossa de l'11 de setembre a Reus

Actualment, forma part del Consell Directiu del Centre de Lectura, amb el càrrec de directora de la biblioteca

02 de Setembre de 2024, per Reusdigital.cat
  • M. Carme Just Masdeu és llicenciada en Geografia i Història per la UB, i màster en Llengua Catalana per la mateixa universitat

    Cedida

M. Carme Just Masdeu serà l'encarregada de fer la glossa de l'acte institucional a Reus amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el matí de l'11 de setembre. Just ha estat convidada per l'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita.

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, i màster en Llengua Catalana per la mateixa universitat, pertany a les primeres promocions de professors de llengua catalana sorgides durant l’època franquista, activitat a la qual ha dedicat gran part de la seva vida laboral.

Concretament ha exercit de professora d’Història, de Geografia, i de Llengua i Literatura Catalanes a l’ensenyament secundari post-obligatori; de docent de Llengua Catalana als ICE’s de les universitats de Barcelona, Politècnica de Catalunya, i Rovira i Virgili de Tarragona; i de formadora als cursos de llenguatge administratiu i jurídic del Centre de Normalització Lingüística de Reus.

Molt vinculada al moviment associatiu, actualment, forma part del Consell Directiu del Centre de Lectura, amb el càrrec de directora de la biblioteca, i també és membre de la Junta Directiva de l’ Associació de Concerts de Reus.

D’ençà de la seva jubilació es dedica, des del voluntariat, a organitzar rutes guiades i conferències sobre temes històrics de la nostra ciutat, adreçats als diferents col·lectius que li ho sol·liciten. Per citar-ne algunes: Ruta del Reus medieval, Ruta del Reus modernista, Ruta de l’aigua, Ruta dels mercats de Reus, Visites al Centre de Lectura, Palau Bofarull,  prioral de Sant Pere o santuari de la M. de Déu de Misericòrdia.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics