Dimecres, 04 de Setembre de 2024

L'esquerra independentista fa una crida a 'impedir que es normalitzi la participació de l'extrema dreta' a la Diada

Els anticapitalistes organitzen actes per l'11-S a Barcelona, Girona, Lleida i Reus

04 de Setembre de 2024, per ACN
  • Diversos membres de les organitzacions de l'esquerra independentista durant la roda de premsa prèvia a la Diada

    ACN

Les organitzacions de l'esquerra independentista plategen una Diada "antifeixista" davant l'auge d'Aliança Catalana. Des del secretariat nacional de la CUP, Gemma Codina, ha reivindicat un "independentisme popular antifeixista" i ha fet una crida a "impedir que es normalitzi la participació de l'extrema dreta" al llarg dels actes de commemoració de l'11 de setembre. També ha manifestat la necessitat d'una "defensa desacomplexada" de la cultura i de la llengua catalanes. La CUP, Endavant, SEPC, el sindicat COS o l'organització juvenil Arran organitzaran actes polítics i manifestacions per la Diada a Barcelona, Girona, Lleida i Reus. Codina ha emmarcat la jornada en un context "d'acceptació de la fi del conflicte nacional".

Una setmana abans de l'11 de setembre, l'esquerra independentista ha presentat els actes previstos per la Diada sota el lema "Fer-ho possible". Des de la CUP, Codina ha assenyalat que la "unitat" independentista ha anat "perdent força" i ha guanyat la "centralitat política". A més, els anticapitalistes han lamentat que formacions com Junts o ERC optin per la "via pactista amb l'Estat".

Les organitzacions volen aplegar també altres lluites com l'ecologista o contra la massificació turística, després de l'anunci de reactivació de la taula tècnica per ampliar l'aeroport del Prat. Aquest any, sobretot es fixen en combatre l'extrema dreta. Codina ha apuntat, per exemple, que en l'arribada de persones migrades a Tossa de Mar, a la Selva, s'ha fet palès els "discursos reaccionaris, xenòfobs i racistes". "Tant la dreta de Junts com la ultradreta, ja sigui la catalana i l'espanyola, han fet declaracions alarmistes i incendiàries que posen encara més en risc la convivència al nostre país", ha etzibat la cupaire.

 

Actes territorials

 

Pel que fa als actes, l'11 de setembre l'esquerra independentista farà un míting polític a les 12 del migdia a la plaça del Vi de Girona, i també a les 12 del migdia una manifestació des de la plaça de la Paeria de Lleida. A la tarda, a dos quarts de 7 de la tarda, impulsen una manifestació des de la plaça d'Urquinaona de Barcelona i des del Mercat Central de Reus. A més, estaran presents a convocatòries d'altres entitats com l'ANC o Òmnium Cultural.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics