Dimecres, 04 de Setembre de 2024

Reus reivindica l'ús de la llengua catalana amb la represa del Correllengua

L'acte principal de la iniciativa, una marxa per la ciutat, tindrà lloc el 26 d'octubre

04 de Setembre de 2024, per Raúl Rodríguez
  • La presentació del Correllengua ha tingut lloc a la plaça del Velòdrom de Reus

    Reusdigital.cat

La ciutat de Reus reprèn, després d'onze anys, una iniciativa popular, el Correllengua, que promou i reivindica la llengua i la cultura catalanes arreu del territori de parla catalana. A partir del 27 de setembre, tindran lloc tot un seguit d'activitats impulsats i organitzats per múltiples i diverses entitas del municipi. L'acte central se celebra el 26 d'octubre i consistirà en una marxa de 10 km amb tretze trams.

El 27 de setembre es presentarà el projecte, a les 11 del matí a la plaça de la Llibertat, a 2.500 escolars i es donarà a conèixer la cançó oficial del Correllengua, a càrrec de Xavi Ciurans i Fetitxe 13, que anima a parlar català i a fer ús de mots típics de Reus i el Baix Camp.

Les escoles, instituts i entitats adherides de la ciutat realitzaran diverses activitats relacionades amb la llengua fins al 26 d'octubre, quan tindrà lloc l'acte principal. La diada arrencarà amb una marxa de tretze trams i un total de 10 km, que s'iniciarà a l'Escola La Vitxeta a les 11 del matí i clourà a la plaça de la Llibertat poc abans de l'1 del migdia. Tot seguit, hi tindrà lloc un concert de Dàmaris Gelabert, un dinar popular a dos quarts de 3 del migdia i el punt final musical el posarà Julen i els seus amics.

La imatge gràfica de l'edició d'enguany ha estat dissenyada per la il·lustradora reusenca Alina Ballester.

Per poder finançar la iniciativa, s'han dissenyat unes samarretes que es podran adquirir a diverses paradetes que s'anunciaran a través de les xarxes socials i també a Òmnium Baix Camp (raval de Santa Anna, 2) i al Casal Despertaferro (c. de Martí Napolità, 7). El preu de la samarreta és de 10 euros i de 20 euros si a més de la samarreta també es vol passar el testimoni en un dels relleus per trams.

El Correllengua aquest 2024 ha aconseguit l'adhesió, fins ara, de més de 130 entitats, de tots els centres educatius públics i concertats de Reus, i també de la Universitat Rovira i Virgili, i d'administracions, com l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics