Dimecres, 11 de Setembre de 2024

ERC Reus participa als actes de l’Onze de Setembre

La formació farà un acte d'homenatge a Cipriano Martos, el 17 de setembre

11 de Setembre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Membres d'ERC a l'ofrena floral a la plaça del Baluard

    Cedida

L’agrupació local d’ERC Reus ha participat, un any més, als actes organitzats en el marc de la celebració de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya. Aquest passat dimarts al migdia, els regidors Daniel Recasens i Òscar Subirats han pres part al tradicional acte d’homenatge al general Moragues. A la trobada s’hi han sumat també components de l’executiva local d’Esquerra. La glossa ha anat a càrrec d’Antoni Veciana, i a l’acte hi ha pres part l’Orfeó Reusenc. 

 

Acte al Cementiri General de Reus

 

Quant a aquest Onze de Setembre, les regidores i els regidors d’ERC Reus, així com components de l’executiva local i de l’agrupació, han fet un homenatge al Cementiri General als reusencs que van lluitar pels drets i les llibertats de la ciutadania. El president de l’executiva, Enric Fogàs, ha destacat que ‘la seva lluita no ha caigut en l’oblit’. En aquest sentit, la regidora Noemí Llauradó ha manifestat que ‘forces polítiques com Esquerra seguim i seguirem treballant sempre pel progrés del país i pel benestar de les catalanes i dels catalans’. 

També s’ha fet un reconeixement al militant antifranquista Cipriano Martos, assassinat a Reus per la Guàrdia Civil el setembre de 1973. La regidora Montserrat Flores ha exposat als assistents la rellevància de la figura de Martos, el seu cas i la dignificació de la seva memòria. 

Acte seguit, regidores i regidors d’ERC Reus han assistit a l’acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, a la plaça del Baluard, per fer-hi la tradicional ofrena floral. La glossa, enguany, ha anat a càrrec de M. Carme Just. 

De cara a la tarda, és previst que les regidores i els regidors d’ERC Reus, així com components de l’agrupació local, se sumin a les marxes que tindran lloc a la nostra ciutat i a Tarragona. 

 

Homenatge a Cipriano Martos el 17 de setembre

 

Finalment, ERC Reus farà un acte d’homenatge a Cipriano Martos el proper 17 de setembre, data en què farà 31 anys de la seva mort. Martos vivia a la nostra ciutat quan va ser detingut i torturat per la Guàrdia Civil. Durant dècades, les seves despulles van reposar al Cementiri General de Reus. La lluita de la seva família per dignificar-lo i recuperar-ne les restes es va concretar el gener de 2023, en el marc de les actuacions incloses en el Pla de Fosses de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya. 

L’acte d’homenatge a Martos, impulsat per ERC Reus i obert a la ciutadania i a les entitats, consistirà en un ruta comentada per la historiadora i regidora Montserrat Flores. En uns dies es donaran a conèixer nous detalls de l’activitat. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges