Dijous, 12 de Setembre de 2024

Més de 300 persones participen a la marxa de la Diada a Reus

Va cloure al Fossar Vell, on es van fer diversos parlaments

12 de Setembre de 2024, per Ana Martínez
  • La manifestació va cloure amb uns parlaments al Fossar Vell

    Ana Martínez

La celebració de la Diada a Reus va començar al matí amb les ofrenes de les entitats i els partits polítics a la plaça del Baluard. La historiadora M. Carmen Just Masdeu va fer la lectura de la Glossa en un acte, en el qual també van participar el Quartet Floral en l'acompanyament musical, l'Orfeó Reusenc en la interpretació d'"El cant dels segadors" i els castells dels Xiquets de Reus. En la part final, el públic assistent va cantar "El cant dels segadors".

A la tarda, va tenir lloc la manifestació de l'Esquerra Independentista, que va transcórrer des del Mercat Central al Fossar Vell, on es van fer diversos parlaments. 

La manifestació va tenir un clar perfil reivindicatiu, però també va mostrar un vessant festiu, ja que diferents entitats de balls tradicionals i musicals s'hi van afegir per donar color i alegria. Els participants, menys que en edicions anteriors, van cridar diverses consignes, entre les quals: "Independència, socialisme i feminisme", "Ni França, ni Espanya, Països Catalans" i"In In Independèn-cia". També hi va destacar la presència d'estelades i pancartes contra el racisme, la precarietat de l'habitatge, l'Estat espanyol i França.

Un cop al Fossar Vell, els parlaments van anar a càrrec del representant de la plataforma No a la Lotte, Josep Crespo, qui va incidir en la sequera que pateixen els conreus del territori i la problemàtica que, segons va apuntar, origina les indústries que consumeixen aigua de forma desproporcionada. També hi va intervenir la portaveu de l'Esquerra Independentista del Camp, Marta Benosa, qui va reivindicar l'aplec del Camp, i respondre amb contundència a causes com l'ecologisme, la independència o la defensa de la terra.

Després de la crema simbòlica d'imatges de la Unió Europea, Israel i la monarquia espanyola, es va cantar "El Cant dels Segadors" i es va donar per tancar l'acte.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges