Divendres, 13 de Setembre de 2024

El 25 de setembre es juga a l'ONCE amb un cupó dedicat a Misericòrdia

Es difondran arreu de l'Estat Espanyol 5.000.000 de cupons per tal de celebrar el 120è aniversari de la Coronació de la Verge

13 de Setembre de 2024, per Reusdigital.cat
  • L'acte de presentació ha tingut lloc davant del Santuari

    Reusdigital.cat

S'ha presentat el cupó que l’ONCE dedica el proper dimecres 25 de setembre al 120è aniversari de la Coronació de la Verge de la Misericòrdia. 5.000.000 de cupons difondran aquesta efemèride.

Durant la presentació, Patricio Cárceles, director general Adjunt de Joc d’ONCE; Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, i Fran Sánchez, director de l’ONCE a Reus, han lliurat a Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, una imatge emmarcada d’aquest cupó. Els han acompanyat membres del Santuari de Verge Misericòrdia i el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

“Des de l’ONCE Catalunya ens unim a aquesta festa local de Reus, que els reusencs i les reusenques viuen amb dedicació i devoció, amb el millor que tenim: el cupó. La commemoració del 120è aniversari de la Coronació de la Verge de la Misericòrdia, que segons l’imaginari popular va salvar la població en un dia llunyà, és motiu de celebració. Enguany, el 25 de setembre, ens sumem a l’agraïment i el festeig”, declara Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya.

L'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha agraït la feina feta per l'organització ONCE i ha posat de manifest les diverses accions que es duen a terme a la ciutat i en concret durant Sant Pere i Misericòrdia per aconseguir que les festes siguin més inclusives.

L'acte ha tingut lloc al passeig de Misericòrdia, davant del Santuari.

 

El Santuari de Misericòrdia

 

El Santuari de Misericòrdia està dedicat a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia. La seva ubicació respon a la tradició religiosa que vincula la Mare de Déu a la ciutat de Reus. Segons l’imaginari popular, durant l’epidèmia de la pesta que assolà Reus i Europa sencera, a una pastora anomenada Isabel Besora se li va aparèixer la Mare de Déu de la Misericòrdia i li va demanar que encenguessin un ciri dedicat a ella i curaria els vilatans. Per tal que la creguessin, de tornada al poble li va fer un petó que li va deixar marcada una rosa vermella a la galta, la mateixa que apareix a la bandera de la ciutat. Els devots de la Mare de Déu de la Misericòrdia creuen en la seva intercessió com a motiu de la fi de l’epidèmia a Reus, i encara avui en mantenen l’agraïment. Al Santuari s’hi pot arribar amb una agradable passejada des del centre i a través del passeig que porta el mateix nom.

Des de 1948, el dia 25 de setembre es converteix en festivitat local per celebrar la devoció a la Mare de Déu de la Misericòrdia. Aquest dia, Reus celebra la festa Major i moltes de les activitats festives es fan a l’entorn del Santuari.

 

El Cupó de l'ONCE

 

El Cupó diari de l'ONCE posa en joc un premi de 500.000 euros al número més la sèrie, i 49 premis de 35.000 euros a les cinc xifres del número premiat.

Els cupons de l'ONCE són part dels productes de loteria social, segura, responsable i solidària de l'Organització que, des del seu disseny fins a la comercialització, implementa controls per neutralitzar consums descontrolats, prohibeix expressament la venda a menors d'edat o el consum a crèdit, entre altres mesures. L'Organització manté una responsabilitat amb la ciutadania promovent una política de joc responsable amb els sistemes d'avaluació i seguiment més exigents definits per l'Associació Mundial de Loteries i l’Associació Europea de Loteries.

Els cupons de l'ONCE es comercialitzen pels més de 19.000 venedors i venedores de l'organització, 2.400 d’ells a Catalunya. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i en establiments col·laboradors autoritzats.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges