Divendres, 04 d'Octubre de 2024

'Quan vaig decidir convocar un minut de silenci per cada dona, no em podia imaginar que gairebé cada setmana caldria fer-ho'

L'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus crearà la imatge de la convocatòria del minut de silenci per les dones assassinades per violència masclista

04 d'Octubre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Imatge del darrer minut de silenci celebrat a l'Ajuntament de Reus

    Reusdigital.cat

Un grup d'alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus crearan la imatge del minut de silenci que convoca l'Ajuntament de Reus per cada dona assassinada per violència masclista a l'estat espanyol. Els minuts de silenci per feminicidis convocats per l'ens municipals estan a l'ordre del dia: "Quan vaig decidir convocar un minut de silenci per cada dona, no em podia imaginar que gairebé cada setmana caldria fer-ho", explica la regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, Anabel Martínez.

L'alumnat ha visitat aquest divendres, 4 d'octubre, el Casal de les Dones, amb motiu de la col·laboració establerta entre l'Àrea de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Reus i l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus per a la creació de la imatge del minut de silenci.

L'objectiu de la visita ha estat conèixer, in situ, l'espai i l'activitat que es fa en aquest equipament municipal, per tal de disposar del coneixement suficient per poder treballar la creació de la imatge gràfica encarregada.

Durant els mesos d'octubre i novembre, està previst que l'alumnat que cursa el mòdul de Recursos Gràfics i Tipogràfics del segon curs del cicle formatiu de grau superior (CFGS) d'Infografia 3D treballi a classe, de forma individual i amb l'assessorament del professorat, en aquest projecte.

Després, es presentaran els treballs a l'Ajuntament de Reus que triarà una de les propostes, que es convertirà en la imatge del minut de silenci. L'autor/a de la proposta guanyadora rebrà una gratificació per la feina feta.

Finalment, la programació amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, inclourà la presentació pública d'aquesta imatge, que també s'integrarà en el cartell.

La regidora Anabel Martínez valora de manera molt positiva aquesta col·laboració: "El fet que la imatge d'aquesta convocatòria sigui creada per l'alumnat de l'Escola d'Art i Disseny de Reus incideix en aquesta filosofia de generar complicitat amb els diferents agents, entitats i institucions de la ciutat i conscienciar la ciutadania sobre aquesta problemàtica", conclou la regidora.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges