Dimarts, 08 d'Octubre de 2024

S'estrena l'onzè Accents amb Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves a Botarell

El cantant i el multiinstrumentista han repassat durant una hora i mitja una vintena de cançons d'Els Pets i algunes peces que els han servit d’inspiració

07 d'Octubre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Lluís Gavaldà i Joan- Pau Chaves

    Cedida

L'estrena del Festival Accents 2024 al Parc Botànic de Botarell ha estat una matinal emotiva, participativa i divertida a parts iguals, protagonitzada per Lluís Gavaldà, cantant d'Els Pets, i el multiinstrumentista Joan-Pau Chaves, que han presentar l’espectacle 'Sona la cançó'. Prop de 180 persones han gaudit d'una actuació íntima de gairebé una hora i mitja, en la qual no només han pogut assaborir les cançons que han marcat la vida de Gavaldà, sinó també els vins d'Unió Grup Cooperatiu, els vermuts Miró —col·laborador del festival— i les ametlles d'Unió, patrocinadors de l'Accents.

El concert ha estat una oportunitat única per descobrir la història personal de Gavaldà darrere de cada peça, amb cançons que han anat des de The Beatles fins a David Bowie, passant per Bob Dylan, Bruce Springsteen o fins i tot Roberto Carlos. A través d'aquest viatge musical, el públic ha pogut entendre per què aquestes cançons han esdevingut part de la seva banda sonora personal durant més de tres dècades.

'Sona la cançó', l'espectacle que ha inaugurat el festival, ha combinat moments entranyables i juganers. El duet format per Gavaldà i Chaves ha repassat temes icònics d'Els Pets, com ara "Vespre" o "La colla", tot barrejant-los amb les cançons que els van inspirar. Així, s'ha creat un diàleg musical captivador, revelant els secrets de la composició i explorant el procés creatiu amb molta complicitat i humor.

El concert ha arribat al seu moment més emotiu a la part final, quan Lluís Gavaldà i Joan-Pau Chaves han interpretat algunes de les cançons més emblemàtiques d'Els Pets. Temes com "Bon dia" han ressonat de manera especial, amb l'acompanyament únic del piano de Chaves i el públic cantant a capella, creant una atmosfera màgica. També van sonar clàssics com "Està plovent" i "Una estona de cel", que van despertar records i emocions entre els assistents.

L'actuació va concloure amb "Blue tack", una peça íntima amb la qual Gavaldà va tancar el concert amb la mateixa complicitat i connexió que havia marcat tota l'actuació.

 

Continua l’Accents

 

Després d’aquest concert inagural, l’Accents continua el divendres 11 d’octubre al Teatre Bartrina amb el concert de Sr. Chinarro a dos quarts de 9 delvespre en el qual presenta el seu darrer disc 'Cal Viva'. El dissabte 12 d’octubre a la 1 del migdia, Cris Juanico interpretarà en solitari l’espectacle 'Cançons de Xerxa' al Casal Vilaplanenc de Vilaplana amb entrada gratuïta. Al vespre, Cesk Freixas oferirà un concert a duo dins la seva gira de comiat a La Societat de Solivella amb entrades a la venda a www.entradium.com

Per últim, diumenge a dos quarts d'1 del migdia a la societat El Fènix de Vila-seca, tindrà lloc el concert gratuït amb Eloi Duran, el guanyador dels concursos PortAutors i Sona 9.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges