Dimarts, 08 d'Octubre de 2024

L'Arxiu del Port de Tarragona acull la 2a edició de Territori Arxiu

Es tracta d'una trobada que tindrà lloc el 24 d'octubre i hi haurà dues ponències i cinc experiències

07 d'Octubre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Cartell de la segona edició del Territori Arxiu

    Cedida

El dijous 24 d’octubre arriba a l’Arxiu del Port de Tarragona la segona edició de Territori Arxiu. Es tracta d’una trobada organitzada pel Port de Tarragona i per Arqueologia del Punt de Vista, associació sense ànim de lucre que desenvolupa projectes audiovisuals i d’investigació. Durant el 24 d’octubre el públic interessat podrà gaudir de dues ponències i cinc experiències de treball amb la documentació i repositoris que es guarden als arxius. Les activitats es duran a terme a la sala d’actes de l’Arxiu del Port, ubicat al carrer Anselm Clavé, 2 de Tarragona. La programació és gratuïta i cal fer una inscripció al formulari digital: https://tuit.cat/pmzJZ.

Territori Arxiu és una trobada professional, de caràcter biennal, es va organitzar per primer cop l’any 2022 amb l’objectiu d’obrir la mirada al món canviant que ens envolta i veure com els arxius assumeixen els nous reptes.

Ara, aquest 2024, el focus es posa sobre tot allò que passa al llindar de l’Arxiu, perquè el món que ens envolta continua estant sotmès a canvis constants als quals cal que ens anem adaptant. És per això que en el programa que s’ha confegit des de l’organització, s’hi pot trobar la participació de diferents professionals; des d’activistes culturals a artistes visuals, col·leccionistes, escriptors, fotògrafs, investigadors, periodistes, programadors, realitzadors i, també cineastes que, amb les seves experiències ens aportaran una informació valuosa per poder afrontar aquests canvis amb solvència.

La Jornada Territori Arxiu 2024, s’ha programat en el marc del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual que és el 27 d’octubre.

 

Programació

 

La programació, del 24 d’octubre, constarà de dues ponències i cinc experiències. Al matí, a les 10 del matí s’inaugurarà la Jornada a un quart d'11 del matí amb una ponència impartida per l’escriptor Xavier Theros.

Després d’una breu pausa, serà en Ricard Martínez Teruel, fotògraf i creador visual, l’encarregat d’exposar la segona ponència de la Jornada.

A la tarda, a partir d'un quart de 5 de la tarda serà el torn de les Experiències, en el qual podrem escoltar a Daniel Pitarch Fernández, en nom del Col·lectiu Estampa, format per programadors, realitzadors i investigadors; al col·leccionista i fotògraf, Jordi Baron, a la periodista Gemma Busquets, al fotògraf Pep Escoda, en representació del Col·lectiu Photo KM0, i a la cineasta, Anna Petrus.

Tots ells, tant des de les ponències com des de les experiències, intentaran explicar-nos com en el seu dia a dia són d’importants els arxius, ja sigui per escriure novel·les, fer fotografies, reportatges periodístics o crear productes audiovisuals. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges