Divendres, 04 d'Octubre de 2024

El Refugi 1 acull de nou la Cúpula de la sostenibilitat

Es podrà visitar fins al 3 de novembre

26 de Setembre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Projecció dins de la Cúpula immersiva

    Cedida

El Port de Tarragona ha presentat la nova programació de la Cúpula de la sostenibilitat. Un projecte de consciència ecosocial ideat per Còdol Educació i, que amb el suport del Port Tarragona, convida a capgirar la relació amb el planeta, la comunitat i nosaltres mateixos. La Cúpula de la sostenibilitat utilitza recursos artístics, didàctics i dinàmiques que tenen en compte el cap, el cor i les mans dels participants i, fins al 3 de novembre, oferirà les noves propostes a grups escolars, formació per a docents, teambuilding per a equips de treball d'empreses o entitats i activitats per a públic general i familiar.

El projecte compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona i la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i l'editorial AkiaraBooks. Es tracta de la segona ocasió en què la Cúpula de la Sostenibilitat, un projecte immersiu i sostenible, aterra al Moll de Costa.

Aquesta cúpula geodèsica de 10 metres de diàmetre i cinc metres d'altura és un espai singular d'un conjunt d'activitats immersives, artístiques i participatives, pensades i dissenyades per a tots els públics. Aquestes experiències aposten per una tasca d'eco- alfabetització en un context de crisi ecològica global per tal de contribuir a un canvi de model cultural per abordar, des de l'esperança activa i la visió transformadora de la realitat, els reptes majúsculs als quals s'enfronta la humanitat.

 

Una experiència sensorial

 

La posada en escena aposta per al desenvolupament de la consciència ecosocial. L'interior de la cúpula geodèsica, construïda per un equip d'arquitectes experts en bioconstrucció, està equipada amb la més nova tecnologia de projecció 'fulldome360' que permet projectar imatges sobre la superfície d'una mitja esfera embolcallant les persones amb impressionants paisatges i efectes visuals que es troben a l'interior de la cúpula geodèsica.

Aquesta tecnologia, juntament amb disseny artístic, la música i la dinamització per part de l'equip d'educadores genera una presentació per aconseguir una immersió de les persones que hi participin per tal que impacti en l'emoció, generi reflexió i convidi a l'acció. L'experiència uneix l'espectacularitat de les imatges, del moviment i dels so per connectar amb les emocions de les persones participants i, al mateix temps, convida a participar en activitats i a interactuar amb les altres persones presents.

Com a novetat per aquesta nova edició de l'estada a Tarragona, s'està treballant en una residència artística per a la creació d'un nou espectacle de música i consciència. Si el juny passat s'hi va estrenar el concert immersiu 'H2OH!' amb la pianista Lídia Papió; en aquesta edició s'està treballant en una proposta que té com a protagonista l'arpa de la lleidatana Berta Puigdemasa, que s'acompanyarà amb didjeridú, hang, flauta, djembé i guitarra i una experiència audiovisual i poètica per expressar la força dels 4 elements i la relació amb cadascú de nosaltres. La proposta experimental s'estrenarà a primers de novembre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges