Dijous, 10 d'Octubre de 2024

Un homenatge a la veu enceta les Nits de Clàssics

La primera cita serà diumenge, amb quatre concerts, al Teatre Principal de Valls

10 d'Octubre de 2024, per Reusdigital.cat
  • Presentació de la nova temporada de la Nits de Clàssics, a Valls

    Cedida

Els Amics de la Música de Valls | Joventuts Musicals de l’Alt Camp posen en marxa aquesta setmana la temporada de concerts 2024-2025. Una programació que combinarà música antiga, clàssica, del romanticisme i amb algunes pinzellades de jazz i el món contemporani. La majoria de les propostes es duran a terme al Teatre Principal, en una programació que suma caps de setmana per tal d’arribar a un públic més familiar. La primera proposta serà aquest diumenge 13 d’octubre, al Teatre Principal, amb quatre concerts en un mateix dia: un homenatge a la veu.

El tret de sortida del primer trimestre de la temporada de les Nits de Clàssics dels Amics de la Música de Valls arriba amb quatre concerts en un mateix dia. Aquest diumenge 13 d’octubre, el Teatre Principal acollirà diverses propostes en les quals la veu pren el protagonisme. La primera cita serà a les 11 del matí, amb la soprano Èlia Farreras i el pianista Lucas Huber Sierra. Una actuació que s’emmarca en el ‘Lied the future’, un programa de suport a joves talents europeus en l'àmbit de la cançó poètica i de la música de cambra, de la mà de la Fundació Franz Schubert. A dos quarts d'1 del migdia, serà el torn de Carles i Sofia Piano Duo. Un concert amb obres de Brahms i Wagner, en el qual toquen el piano a quatre mans.

A la tarda, a les 5 de la tarda, el baríton Elías B. Arranz i el pianista David Malet oferiran una selecció d’obres de Beethoven, Granados i del compositor anglès Finzi. I el darrer concert de la jornada es durà a terme a dos quarts de 7 de la tarda. Serà l’estrena d’un cicle de cançons de Miquel Ortega i una selecció de peces sobre textos de Vicent Garcés. ‘La gesta dels estels’ estarà interpretada pel tenor David Alegret i Rubén Fernández Aguirre, al piano.

El recital del pianista uruguaià Enrique Graf protagonitzarà la segona jornada de les Nits de Clàssics. Oferirà repertori de Mozart i Liszt, així com de diversos compositors llatinoamericans que són grans mestres del piano. L’actuació serà el diumenge 27 d’octubre, a les 6 de la tarda al Teatre Principal.

El mes de novembre s’aproparà al món del jazz. Anthus Quintet portarà ‘Love!’ un homenatge al cantant i pianista nord-americà Nat King Cole. Un concert basat en els grans estàndards de la cançó americana, del jazz i el soul. Tindrà lloc el dia 21, al Teatre Principal.

El 30 de novembre a les 6 de la tarda també serà el moment de gaudir del Cor Veus, de la Unió de Granollers, amb el programa ‘Songs of hope’. Es tracta d’un dels millors cors infantils d’Europa que proposen un concert amb música i coreografies. En aquesta ocasió, el Convent de les Arts d’Alcover, acollirà el concert.

 

Descobrir el violinista Antoni Brosa

 

El plat estrella del desembre serà l’Homenatge al violinista Antoni Brosa. Nascut a la Canonja, Brosa va ser un dels millors violinistes del segle XX, encara que a Catalunya és poc conegut perquè va fer carrera a Anglaterra i als Estats Units, en temps de dictadura franquista. El concert anirà a càrrec del músic Abel Tomàs i de l’orquestra Camerata XXI. La proposta tindrà el violinista solista també com a director, una figura anomenada concertino-director. La cita serà el 8 de desembre a les 6 de la tarda. I el primer trimestre de concerts es tancarà amb l’habitual Cant de la Sibil·la, la nit del 24 de desembre, abans de la Missa del Gall, a l'església de Sant Joan. Es tracta d'una cerimònia litúrgica que es remunta a l'època medieval i d'origen pagà. Una proposta de la Xarxa de Cultura de Valls, coorganitzada pels Amics de la Música de Valls, que tindrà lloc a  dos quarts de 12 de la nit.

 

Una temporada de grans projectes escènics

 

La resta de la temporada estarà marcada per diversos projectes escènics, on la participació ciutadana serà important. A més a més, les històries de dones prendran gran protagonisme. Entre les propostes, destaca una versió de l’òpera ‘Carmen’ que es podrà seguir el 29 i 30 de març. Un projecte social que, paral·lelament i de la mà de la regidoria d’Igualtat de Valls, servirà per fer xerrades al voltant de la violència masclista, als instituts de la ciutat.

L’11 d’abril, en el marc del concert Pregó de Setmana Santa, se celebrarà el concert participatiu ‘Cantem!’, ja habitual del cicle de concert. Enguany, es podrà gaudir del rèquiem de Gabriel Fauré, amb l’Orquestra Camerata XXI. En aquest cas, els concerts arribaran a Valls, Tarragona, Reus i també a Calafell. I el darrer projecte de grans dimensions serà al juny, al Centre Cultural. Es tracta de l’obra ‘Ilse’ de Roger Padullés i Jordi Domènech. Un espectacle que comptarà amb la participació del Cor Veus de Granollers i la intèrpret principal serà Neus Pàmies.

El president dels Amics de la Música de Valls, Roger Padullés, ha explicat que, enguany, han apostat per un inici de temporada “més espectacular” amb una jornada de quatre concerts. “Us proposem una marató centrada en concerts de veu i piano que esperem que també capti l’atenció d’un públic més general”, fa detallat. Així mateix, també ha subratllat que es tracta d’una temporada “on apostem pels concerts petits per donar una oportunitat a gent jove, però en la qual donem una oportunitat a tres instituts de Valls per tal que participin en l’òpera Carmen. Volem que sigui una experiència que no oblidin”.

 

Preus i abonaments

 

El preu de l’entrada és de 15 euros per cada concert. Els alumnes de l’Escola de Música de Valls tindran una entrada gratuïta per a ells i per a un acompanyant. En el cas de la primera jornada de concerts, també es pot adquirir un abonament per 30 euros que permetrà assistir als quatre concerts del 13 d’octubre.

Les entrades es poden adquirir a través de www.codetickets.com o de manera presencial a taquilla.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges