Dilluns, 14 d'Octubre de 2024

El Reus Deportiu Virginias s’estrena a l’OK Lliga amb un empat a Igualada

L’argentí Maxi Oruste empata un encontre igualat en el marcador i dominat pels roig-i-negres

13 d'Octubre de 2024, per Jordi Benavent
  • Jordi Garcia dona instruccions als jugadors

El Reus Deportiu Virginias ha començat l’OK Lliga 2024-2025 amb un empat a 1 gol, al pavelló de les Comes d’Igualada (Anoia). Reusencs i igualadins ja s’havien trobat aquesta temporada a la Lliga Catalana i la victòria va ser per al conjunt  entrenat per Marc Muntané per un contundent 2 a 6.

El partit ha estat força diferent del que es va jugar el passat mes de setembre a Reus. Aquest diumenge, Jordi Garcia ha pogut disposar de tots els jugadors de plantilla i això ha permès tenir més control la bola. El ritme de joc també ha estat diferent i han estat els reusencs qui han marcat el ritme del partit. El Reus ha disposat de les millors ocasions per inaugurar el marcador.

Tot i això, al cap d’11 minuts, el francès Marc Rouze s’ha plantat sol davant de Càndid Ballart i en una gran jugada personal ha fet l’1 a 0. El resultat no ha canviat el partit i els de Jordi Garcia han continuat posant a prova al porter Guillem Torrens que cada vegada ha tingut més feina per evitar el gol dels reusencs.

La millor oportunitat per marcar del Reus l’ha tingut Arnau Canal. El jugador ha fet un fort xut creuat que s’ha topat amb el pal de la porteria de l’Igualada quan faltaven 6 minuts per al final de la primera part. Al descans s’ha arribat amb la victòria mínima del conjunt dirigit per Marc Muntané.

A la represa, els jugadors reusencs han sortit decidits a eixugar el gol dels igualadins i a poc a poc han posat més setge sobre la porteria local. Tanmateix,  s’han topat amb un Guillem Llorens que s’ha mostrat molt sòlid a la porteria. Els pals també han tingut el seu protagonisme: a la primera part amb un tir al travesser d’Arnau Canal, i al minut 36 de la segona part ha estat Martí Casas qui ha estavellat la bola al pal

Sortosament per al Reus, Maxi Oruste ha trencar el mur igualadí. L’argentí ha aprofitat un rebot dins de l’àrea i amb una gran rematada per sota de les cames ha superat el porter i ha empatat el partit.

Els roig-i-negres ja havien fet el més difícil: empatar l’encontre. Però l’ambició els ha fet buscar els primers tres punts en aquesta estrena a l’OK Lliga. Els minuts passaven i el partit ha entrat en una fase boja. L’electrònic no s’ha mogut i, finalment, els dos conjunts han signat l’empat a 1 que no deixa content a cap dels dos entrenadors.

Sense temps per descansar, el pròxim dimecres, a les 9 del vespre, el Reus rep a casa a l’HC Sant Just que ha golejat per 6 a 3 el CP Vilafranca.

Comunicat de les penyes reusenques

L’enfrontament d’aquest diumenge ha estat precedit per la polèmica, a causa del preu de les entrades. Els grups d’animació del Reus Deportiu han considerat abusiu el preu de 20 euros d’una entrada a partir de 12 anys i han decidit no ser presents a les Comes. A través d’un comunicat, els grups d’animació exigeixen “un pacte entre tots els clubs de l’OK Lliga, regulant els preus de les entrades per així facilitar els desplaçaments a totes les aficions que servirà per veure uns pavellons plens, on les aficions rivals sempre podran estar presents a les grades com es fa en altres esports”.

El comunicat també fa referència als horaris dels partits marcats per la televisió, els quals consideren “denigrants i insultants”.

Fitxa del partit:

Igualada HC: Guillem Torrens, Joan Ruano, Roger Bars, Guillem Llorens i Edu Fernández.

Reus Deportiu Virginias: Càndid Ballart, Joan Salvat, Maxi Oruste, Martí Casas i Diego Rojas.

Àrbitres: Oriol Pérez i Oriol Garriga.

Gols: 1-0 Marc Rouze (’11) i 1-1 Maxi Oruste (’36).