Dimecres, 17 de Juliol de 2024

Ascó disposa de 30 hectàrees per ubicar el cementiri nuclear

La vicepresidenta del Govern central ha demanat serinat en el debat sobre el MTC

29 de Gener de 2010, per ACN
  • Els terrenys on es podria ubicar el futur MTC

    ACN

Les gestions per a la compra dels terrenys, amb la perspectiva d'acollir aquesta instal·lació, les va iniciar l'anterior alcalde del municipi, l'independent Antoni Casanova, i va ser l'actual, el convergent Rafael Vidal, qui va tancar l'operació. "Hi ha suficient terreny i s'hi podria destinar", ha certificat l'alcalde.

Els terrenys, que havien de possibilitar l'ampliació de l'actual polígon industrial en la qual treballa el consistori, es troben ja qualificats urbanísticament per aquest mateix ús industrial, fet que el faria compatible amb el cementiri nuclear, segons argumenta.

Fonts municipals asseguren que la possessió en propietat d'aquests terrenys no dóna a Ascó una posició d'avantatge respecte d'altres candidatures. Segons addueixen, el fet de disposar de terrenys no afavoreix cap candidatura ja que les bases demanen que es demostri la "disponibilitat de terreny", únicament.

L'alcalde, però, ha destacat que, en aquest cas, es tracta de terrenys "molt ben situats", atès que es troben delimitats a l'oest per la carretera C-12, l'Eix de l'Ebre, i al sud per la central nuclear d'Ascó i la via fèrria que uneix Barcelona, Tarragona, Móra la Nova, Riba-roja i Saragossa. "Són dos vies de comunicació que són alternatives", ha remarcat. I aquest sí que podria ser un aspecte determinant.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha demanat "serenitat intel·lectual" davant el debat sobre el cementiri nuclear, perquè ha dit que es tracta d'una "alternativa segura, viable, bona i que permetrà la reactivació i dinamització econòmica del lloc on s'instal·li".

Ha recordat que aquest divendres venç el plaç de presentació de candidatures al magatzem nuclear i ha dit que el Ministeri d'Indústria prendrà la decisió, amb rigor, després d'una avaluació tècnica i tenint en compte "les millors condicions per a la ubicació, el que té a veure amb la seguretat i el nivell de consens", que treballaran perquè sigui "el màxim".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges