Dijous, 08 d'Agost de 2024

Internet com intrument per reconduir la relació entre els polítcs i els ciutadans

El llibre '#Política 2.0' d'Ernest Benach es va presentar ahir al Centre d'Art Cal Massó

24 de Març de 2010, per Jordi Garcia
  • Ernest Benach, en la presentació del llibre

    Jordi Garcia

La regidora de Cultura, Empar Pont, va ser l’encarregada de la presentació amb un visionat de vídeos on destacats personatges de diversos àmbits socials van exposar la seva opinió sobre el fenomen d’Internet i l’obra de d’Ernest Benach. Entre la mostra de vídeos hi va haver l’exposició, sempre destacada, del sociòleg Manel Castells.

A continuació es va donar pas a una petita tertúlia en la que van participar el periodista reusenc Jordi Cervera, la responsable d’Enraona Internet, Bernadette Farriol, el físic Xavier Menduina i el mateix Ernest Benach sobre la incidència de les noves tecnologies a la societat actual i el futur de la política. La tertúlia va comptar amb la interacció entre els assistents a la mateixa sala mitjançant la xarxa "Twiter".

Ernest Benach, gran apassionat als nous mitjans tecnològics, creu que tot està canviant ràpidament i la política també ho ha de fer per tornar a engrescar a la una població que sembla que els ha donat l'esquena. Benach va recordar que temes com el debat sobre els toros a Catalunya o l'incendi d'Horta van ser molt seguits per la xarxa, i "això demostra que la política interessa, però una altra cosa és com els polítics transmetem el missatge”.

Benach va insistir en què "#Política 2.0" no és un llibre tecnològic', sinó de política, una nova manera de fer política on hi hagi un diàleg entre les persones i els polítics, i no pas monòlegs com hi ha en l'actualitat. Segons l'autor, aquesta nova manera de fer política pot permetre més fàcilment la transversalitat i allunyar-los de les "actuals trinxeres".

Per concloure, Ernest Benach va dir que "el llibre és obert" i que espera rebre l’opinió i les noves idees dels ciutadans a la seva web ernestbenach.cat.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges