Divendres, 13 de Setembre de 2024

La policia espanyola desarticula una organització internacional que prostituïa dones a Catalunya

El 15 de març es van realitzar 15 registres, alguns a Tarragona i Altafulla

27 de Març de 2010, per ACN
  • n dels detinguts de l'organització internacional

     

En els registres, la policia ha intervingut més de 40 telèfons mòbils, equips informàtics, 5 vehicles, un veler, 14.000 euros en efectiu i diversa documentació.

La investigació, que es va iniciar després d'un comunicat d'Europol Lituània en què alertava sobre l'existència d'una organització que explotava sexualment a dones en diferents immobles de Catalunya, ha comptat amb el suport de les policies de Lituània i el brasil. Els agents han constatat que durant el passat 2009 més de cent dones van ser víctimes d'aquesta xarxa.

Les primeres dades obtingudes pels agents espanyols van permetre verificar la informació aportada per Europol així com localitzar diversos prostíbuls en diferents localitats catalanes. De forma paral·lela es va aconseguir posar al descobert el funcionament de la xarxa, que comptava amb una clara jerarquia i repartiment de funcions entre els seus integrants.

Al capdavant de la xarxa es trobava un ciutadà de nacionalitat espanyola qui, presumptament, dirigia diverses empreses cuya missió no era una altra que ocultar i emmascarar els beneficis obtinguts amb l'exercici coactiu de la prostitució. Actuava en coordinació amb altres individus, de nacionalitats espanyoles, lituana, brasilera i ucraïnesa, establerts en diferents localitats de Tarragona i Barcelona, que gestionaven i controlaven els prostíbuls. Aquests també col·laboraven en la captació de les víctimes en els seus països d'origen i en el seu trasllat fins a l'estat espanyol.

Les investigacions practicades van posar de manifest el paper de cadascun dels membres de la xarxa, tots ells a sou del màxim responsable. En cadascuna de les cases de barrets hi havia una mami, encarregada de rebre els clients i de controlar el treball de les dones, i també comptaven amb la presència d'un home, generalment lituà i de gran corpulència, que a més de realitzar tasques de seguretat intimidava a les víctimes. El grup comptava entre els seus integrants amb diverses persones responsables de transportar a les dones i amb unes altres que realitzaven tasques secundàries, com ara facilitar les dades per llogar els immobles i telèfons per a les seves activitats il·lícites.

Els investigadors van aconseguir acreditar que les víctimes de la xarxa, totes elles estrangeres, eren explotades en almenys vuit immobles diferents on hi havia un total de 40 dones. Aquests prostíbuls funcionaven les 24 hores i comptaven amb una gran afluència de clients. Cada dona romania uns 21 dies en cada casa de barrets i havien d'abonar 300 euros en concepte de 'plaça', diners que perdien si abandonaven l'immoble. Durant aquest període no podien sortir al carrer llevat del temps i a les hores que els permetien. Una vegada que finalitzaven els 21 dies havien de pagar per una nova plaça, circumstància que aprofitava l'organització per distribuir-les entre els diferents bordells.

Les dones havien de suportar sancions econòmiques i agressions físiques si no complien les normes imposades per l'organització. Dormien amuntegades en una habitació en pèssimes condicions de sanitat i higiene.

El matí del dia 15 de març es van materialitzar 15 registres a Barcelona, Tarragona, Melilla, Sabadell, Tortosa, Altafulla i Vilanova i la Geltrú. Aquest dia van ser detingudes 22 persones i durant els dos dies posteriors van ser detenides altres 6 persones.

Els investigadors han verificat l'existència d'almenys tres societats utilitzades per la xarxa per donar aparença de legalitat a les seves activitats. Així mateix, han comprovat que comptaven amb diversos locutoris per realitzar els enviaments dels diners obtingut a l'estranger, així com la participació d'una assessoria que portaria la comptabilitat de les seves activitats.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges