Gairebé 200 pastisseries s'han adherit a la denominació Especialitat Tradicional Garantida (ETG) que es concedeix a tots els pastissers que s'acullen a l'elaboració de panellets seguint el mètode tradicional. Segons Turull, són els mateixos pastissers aquells que han de buscar "la puresa" i per això rebutgen fer servir fècula en l'elaboració, sinó, "seria un frau", afegeix.
El panellet 'estrella' és el de pinyó. Segons explica Turull "cada pastisser fa el seu invent però el panellet rei és el de pinyó". Després del panellet de pinyó, el d'ametlla, el de cafè, el de coco i el de codony són els que tenen més èxit.
Tot i que Turull admet que la crisi els ha afectat, les diades "se'ns han conservat força bé". I afegeix que tot i que el sector "ha baixat" un 10%, "estem orgullosos perquè almenys quan el consumidor pot, compra a la seva pastisseria de sempre". Segons el gremi, una família mitjana, es gastarà entre 20 i 25 euros en panellets durant aquesta Castanyada.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics