Dilluns, 26 d'Agost de 2024

La Guàrdia Civil deté Jorge Batesteza en el cas Innova

Els agents han registrat el seus domicilis personal i professional

17 de Juliol de 2013, per Redacció
  • Jorge Batesteza, durant la seva intervenció al Parlament

     

  • La Guàrdia Civil ha registrat els domicilis particular i professional de Batesteza

    Cadena Ser

Efectius de la Guàrdia Civil han arrestat aquest dimecres l'arquitecte de l'Hospital de Sant Joan i han registrat el seu domicili, al carrer de Santa Trinitat del Món, i el seu despatx particular, al número 6 del carrer Anglí. Tots dos habitatges estan situats a Barcelona. Batesteza s'enfronta a un presumpte delicte de blanqueig de capitals pel cobrament, suposadament irregular, d'unes factures relacionades amb la construcció del centre sanitari reusenc.

Les factures no van sortir a la llum fins que l'alcalde, Carles Pellicer, i la primera tinent d'alcalde, Teresa Gomis, no van fer-les públiques fa poc més d'un any. Segons van explicar ambdós polítics, desconeixien de la seva existència. El propi Batesteza va anar el juliol de l'any passat a parlar amb Gomis per ensenyar-li la documentació que suposadament justificaria aquest cobrament.

La detenció policial s'inclou dins del cas Innova, que també investiga el cobrament de més de 800.000 per part de Carles Manté, sota l'autorització de l'exdirector d'Innova, Josep Prat. De fet, va ser el propi Prat qui va signar les factures de l'arquitecte, presentades entre 2007 i 2020, sota el concepte "d'assessorament tècnic en la realització de les inversions que té projectades el hòlding d'empreses municipals en infraestructures de caràcter sanitari, en concret, la construcció del nou Hospital de Sant Joan". També eren aprovades per l'exdirectiu de Sagessa, Lluís Nualart.

Des de l'Ajuntament de Reus eviten fer qualsevol valoració sobre aquesta detenció, davant el secret de sumari del cas, i aseguren que l'informe de l'interventor i el secretari sobre les suposades irregularitats comeses a Innova, incloent els pagaments a Batesteza, es va lliurar al Tribunal de Comptes. Caldrà veure si el consistori s'acaba personant com a acusació particular contra l'arquitecte, tal i com va fer contra Josep Prat i Carles Manté, després de les seves detencions, el passat mes de febrer.

Compareixença al Parlament

Batesteza va comparèixer el passat 17 de juny amb el seu advocat a la comissió d'investigació sobre el sistema sanitari del Parlament. Els diputats li van preguntar bàsicament per la possible duplicitat de càrrecs com un dels responsables de les obres, ja que havia treballat al Servei Català de Salut, i després va ser contractat com a arquitecte autònom. Batesteza va admetre que l'hospital es va fer més gran del compte, per evitar futures ampliacions i preveient un increment notable de població que havia vaticinat l'Idescat i que finalment no s'ha complert.

Però tot i aquestes dimensions desmesurades, uns 90.000 metres quadrats, l'arquitecte va assegurar que el preu total va ser més barat que la mitjana d'altres hospitals. Així, segons ell, va costar uns 1.300 euros per metre quadrat, mentre que la mitjana són 1.400 o 1.500. A més, el temps d'execució de les obres també va ser més curt de l'habitual, de tres anys, davant dels quatre o cinc d'altres hospitals similars. Malgrat això, mentre que l'adjudicació inicial es va fer per 70 milions d'euros, es van fer quatre contractes complementaris amb elements no previstos que van fer pujar el total a 131 milions.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital guàrdia civil batesteza

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics