Dimecres, 10 de Juliol de 2024

Ens volen segrestar el sol i el vent!

26 d'Agost de 2013, per Josep M. Torras
  • ACN

Segur que Einstein deu remoure's a la tomba al veure el camí que s’està seguint en l’ús l’energia fotovoltaica en aquest país de 'pandereta' que és Espanya. Potser fins i tot retornaria el seu premi Nobel de Física per la vergonya que sentiria en veure com es comporten els seus congèneres.

Resulta que l’Estat espanyol llença ara una proposició de Llei, per regular l’ús de l’energia fotovoltaica i l’eòlica. Vol arruïnar a qui va creure en elles invertint-hi capital, seduïts pels avantatges que els donava l’Estat – energia neta, sense emissions de CO2 a l’atmosfera, energia del futur, etc -.

Així doncs, volen posar una tarifació fixa molt elevada perquè el retorn de les renovables sigui molt baix. Però no contents amb això volen prohibir el consum propi, o sigui que ens volen segrestar el sol i el vent. En llegir això se m’ha revoltat l’ànima. Fins aquí podíem arribar!

Evidentment, les elèctriques tenen pànic a la disminució del compte d’explotació, ja que no podrien repartir tants beneficis. Fins ara se’ls ha ajudat, a costa del sofert ciutadà, amb premis i prebendes i elles han augmentat les tarifes quan han volgut, fins al punt d'oferir l’electricitat més cara d’Europa.

Sempre i amb una facilitat insultant, els polítics han fet lleis a mida dels seus interessos. Potser alguns d'ells seran premiats amb un càrrec en els seus consells d'administració. Ara bé, els polítics haurien de defensar els interessos dels ciutadans i no del poder fàctic. Davant d'aquesta situació, potser caldria fer alguna cosa per recordar-los qui és qui paga i quines són les seves obligacions.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges