Diumenge, 11 d'Agost de 2024

La Reus Viu el Vi s'inaugura amb la presència del primer celler nord-català i la marca 'Vermuts de Reus'

La sisena edició de la Reus VIu el Vi compta amb la participació de 30 cellers del territori

07 de Juny de 2014, per Anna Muñoz
  • Felip Puig, Carles Pellicer i la resta de les autoritats passejant per la Reus viu el vi

    Anna Muñoz

  • Tall de cinta

    Anna Muñoz

  • Tall de cinta

    Anna Muñoz

  • El conseller Felip Puig saludant

    Anna Muñoz

  • Salut!

    Anna Muñoz

  • Cellers Unió

    Anna Muñoz

  • Estands gastronòmics

    Anna Muñoz

  • Gegants negres ballant

    Anna Muñoz

  • Reus viu el vi

    Anna Muñoz

  • Estand Vermuts Miró

    Anna Muñoz

  • Pachecho Ordax Elèctric Quartet

    Anna Muñoz

La sisena edició de la fira vinícola comptarà amb la participació de trenta cellers de les Denominacions d’Origen (D.O.) de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus, set dels quals són novetat respecte a la passada edició, i que ompliran tot el perímetre de la plaça de la Llibertat.  Més d’un centenar de tipologies de vins, vermuts i caves es complementaran amb una proposta gastronòmica típica de la zona.  Els horaris de la fira són divendres i dissabte, dos quarts de 6 de la tarda a 11 de la nit, i el diumenge, amb la mateixa hora d'inici però acabant a les 10 de la nit.

En l’edició de la fira d’aquest any hi ha dues novetats principals. D’una banda, compta amb la presència del primer celler de l'Estat francès de la història de la fira, un dels més prestigiosos de la Catalunya Nord, L’Etoile. D’altra banda, el certamen compta per primera vegada amb presència de quatre marques de referència de vermut de la zona: Miró, Yzaguirre, De Muller i Rofes. Aquesta acció coincideix amb l’objectiu de convertir la marca Vermut de Reus en Indicació Geogràfica Protegida. El director de Vermuts Miró, Carles Prats, fa una valoració positiva de la presència a la fira, ja que així la gent li perd la por al vermut: “La fira, amb els tastets, ajuda a la gent a entrar en el món del vermut i, a més, ens ajuda a promocionar-nos”.

L'edició d'enguany vol superar les expectatives

La Reus Viu el Vi d’aquest any, on s’espera que passin prop de 35.000 persones, vol seguir amb la tradició i les expectatives i superar els registres de l’any passat, amb els 10.000 de paquets de tast, i es van servir prop de 29.500 degustacions de menjar. Igualment, per als cellers no és tan important la venda sinó donar a conèixer el producte. Així ho afirmava el director comercial de Cellers Unió, Pere Mateo, el qual expressava que "limportant d’aquesta fira no és la venda que farem sinó el fet de conscienciar a la gent de la zona que tenim bons vins que s’exporten arreu del món”.

La fira del vi del 2014 amenitzarà les jornades amb música del territori. Aquest any, compten amb diverses propostes musicals de jazz, divendres amb Pachecho & Ordax Elèctric Quartet, i dissabte amb l’Ivan Sáez Quartet. El tancament de la fira serà a càrrec  de la Garbuix Orquestrina, una agrupació musical que porta tres anys encarregant-se d’acompanyar musicalment i en directe les actuacions del cabaret del festival Trapezi. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha fet una valoració sobre la fira  per ReusDigital.cat, i ha indicat que la Reus Viu el Vi és "una combinació perfecta perquè suposa la fusió del nostre fantàstic clima, una ciutat meravellosa, un vi molt bo i una degustació de menjar que val la pena".

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat, ReusDigital reus viu el vi
reusdigital.cat, ReusDigital reus viu el vi
reusdigital.cat, ReusDigital reus viu el vi
reusdigital.cat, ReusDigital reus viu el vi
reusdigital.cat, ReusDigital reus viu el vi
reusdigital.cat, ReusDigital
reusdigital.cat, ReusDigital
reusdigital.cat, ReusDigital
reusdigital.cat, ReusDigital
reusdigital.cat, ReusDigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges