Dimecres, 18 de Setembre de 2024

Els hotels de la Costa Daurada preveuen una ocupació del 89% per aquest pont de Sant Joan

Optimisme a les cases rurals del delta de l'Ebre, que esperen repetir la quota de l'any passat

20 de Juny de 2014, per ACN
  • Banyistes a la platja de la Pineda

    ACN

Les cases i barraques del delta tenen reserves per omplir un 60% de les places, però ja donen pràcticament per fet que, amb les de darrera hora, s'arribarà còmodament al 70% del Sant Joan passat, si bé els turistes no s'hi estan tots els dies. "No faran els quatre dies, hi ha intermitència, és a dir reserven pel cap de setmana o bé per la nit de la revetlla i el dia festiu, i aquests mixts són una tònica habitual dels darrers anys", explica a l'ACN el president de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre, Albert Hernández.

Per aquest pont de quatre dies i tres nits de pernoctació, encara millors registres s'esperen a la comarca ebrenca d'interior de la Terra Alta, amb unes expectatives d'ocupació del 85% en els 38 allotjaments associats, també pendents dels clients que s'apunten a última hora. El president de l'Associació de Turisme Rural de la Terra Alta, Felip Segura, assegura que des del pont de maig la comarca ja ha notat una gran arribada de turistes, atrets per la via verda, la cultura de l'enologia i els racons de la Batalla de l'Ebre.

Pel que fa als hotels de la Costa Daurada confien també que les reserves d'última hora s'engresquin i que el temps acompanyi. "L'any passat es van complir expectatives, vam fregar el ple d'ocupació, va rondar el 94,6% i en alguns casos es va assolir el 100%; enguany potser serà una mica inferior", apunta el president de l'associació, Eduard Farriol. L'associació hotelera puntualitza que l'estimació és una mitjana sobre hotels consultats, alguns amb previsions d'ocupació de més del 90%, però d'altres, de poc més d'un 60%.

Finalment, els càmpings del conjunt de la demarcació afronten amb optimisme aquest pont de Sant Joan, que esdevindrà el tret de la temporada d'estiu. L'Associació de Càmpings de Tarragona preveu que aquest mes serà millor respecte el juny del 2013 i que se superarà el 50% d'ocupació, gràcies en bona part a aquest pont. Els càmpings valoren positivament que enguany l'estada s'allargui un dia més amb un pont amb un accentuat pes del mercat de proximitat -donat que és dia festiu a Catalunya i a altres destinacions.

Bon estiu per als càmpings, incert per als hotels


El sector del càmping i també dels hotels alcen la vista per divisar com es presenta tota la temporada d'estiu, més enllà d'aquest pont. El conjunt dels 55 càmpings associats de la Costa Daurada i l'Ebre, que representen el 47% de les places turístiques de la demarcació, encaren la temporada d'estiu amb optimisme i esperen superar el 62% d'ocupació de l'any passat -resultat similar a anys anteriors, oscil·lant entre un 61% i un 62% els anys 2011 i 2012, i una estada mitjana de 5,1 nits. En relació al mes concret de juny, els càmpings han notat un creixement a l'alça any rere any: 43% d'ocupacó l'any 2011, 47%, el 2012, i fins al 50%, l'any passat, xifra que enguany es confia superar. En tot l'any passat, els càmpings tarragonins van arribar gairebé als 6,9 milions de pernoctacions -un 3% superior al 2012.

En canvi, el sector hoteler preveu una temporada d'estiu "incerta" davant una possible baixada del 15% del turisme rus i de l'Est, la nineta dels ulls dels hotelers de la Costa Daurada, a causa del conflicte d'Ucraïna -i la conseqüent desestabilització i baixada de la moneda, el ruble, la qual cosa significa un menor poder adquisitiu dels turistes russos. Els hotelers asseguren que ja n'estan notant els efectes, amb un menor nombre de reserves i menys afluència de visitants d'aquesta nacionalitat. L'any passat a l'estiu un euro es canviava per 40 rubles i actualment per 47.

Des del sector turístic es considera, tanmateix, que l'ocupació serà òptima per part de turistes de països de l'Est, potser més al juny i al setembre que al juliol i agost. El motiu és que en els mesos centrals de l'estiu el preu és més elevat i es nota més la devaluació del ruble, segons es puntualitza des de l'associació hotelera. Això fa que el turista rus miri més el preu que abans i busqui ofertes, cosa que els hotelers ara miraran de tenir en compte i valoraran la necessitat de llançar promocions per incentivar les vendes i mantenir els nivells de les ocupacions del 2013.

Pel que fa al turisme nacional, els hotels preveuen que creixerà un 5% en temporada baixa, tot confiant que la tònica es mantingui. El sector reconeix que altres zones turístiques de l'Estat tenen creixements molt més elevats -zones com la Costa de Llevant arriben a quadruplicar-los. "Aquest fet indica que no som un dels destins preferits pel mercat nacional", reconeix el president de l'associació. "Fa tan sols cinc anys el turisme nacional representava més d'un 60% de les nostres pernoctacions, una xifra que no és ni de bon tros la que tenim actualment", afegeix.

L'associació posa d'exemple que, al juliol de l'any passat, el percentatge de turisme espanyol se situava en un 25%. "Hem de dir que tot i que tenim una bona oferta de llits, una excel·lent oferta d'oci i una immillorable oferta complementària, no s'han fet suficients esforços en la promoció del mercat nacional, quan hi ha destinacions que han triplicat els recursos per aquest concepte", lamenta el president de l'associació. D'altra banda, el sector hoteler es mostra confiat que hi hagi un repunt del mercat britànic, belga i francès que permeti mitigar la caiguda del mercat rus, que podria quedar-se amortigüada en un 4% o 5%, finalment.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges