Dimarts, 16 de Juliol de 2024

Unes 500 puntaires mostraran el seu art al parc de Sant Jordi aquest dissabte

24 de Setembre de 2014, per Redacció
  • A l'acte de Reus hi assistiran al voltant de 500 puntaires

    Reusdigital

Prop de cinc-centes persones, provinents de Reus, de poblacions properes i d'altres municipis de Catalunya com Vilanova, El Prat o Lleida, s’han inscrit per participar en la Trobada de Puntaires, organitzada per la regidoria de Participació i Ciutadania, que es farà el dissabte, 27 de setembre, al parc de Sant Jordi, en el marc de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. Prèviament, el dimecres, 24 de setembre, durant el matí, hi haurà grups de puntaires que mostraran i ensenyaran aquest art als mercats de Reus, el Central i el Carrilet.

A partir del 24 de setembre també es podrà veure a la plaça de la Llibertat una exposició de vint fotografies fetes pel fotògraf Xavi Jurio durant aquets estiu en les diferents trobades de puntaires que mostren la vessant humana i de cultura tradicional d'aquesta activitat.

El dissabte 27 de setembre, a les 10 del matí, les puntaires es concentraran al parc de Sant Jordi, on mostraran els treballs d’elaboració de puntes de coixí. També s'hi han instal·lat trenta parades d'empreses relacionades amb el món de la punta de coixí, que exposaran els seus productes. Posteriorment, a la 1 del migdia hi haurà l'acte institucional i el vermut popular, amb la col·laboració dels Vermuts Miró.

La proposta de fer una trobada a Reus va sorgir de les mateixes puntaires que participen en les activitats de la Xarxa de Centres Cívics de la Ciutat, que assisteixen a trobades arreu del territori, i que volien fer-ne també a Reus. Les puntaires provenen principalment del Camp de Tarragona, tot i que també n’hi ha d’altres ciutats catalanes. La participant més jove té 3 anys i la més gran, 93.

La trobada comptarà amb la presència de la reusenca Rosa Colom i Prats, distingida enguany amb el Diploma de Mestre Artesana, per part de la Generalitat de Catalunya. Colom ha rebut aquest guardó per la seva llarga trajectòria formativa i divulgativa del món de la punta i per la utilització de fils metal·litzats i vidre per a la creació de noves peces.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges