Dimarts, 16 de Juliol de 2024

La Guàrdia Urbana de Reus retira pancartes del 9N situades fora de les cartelleres

La policia local reforçarà les seves patrulles de cara al diumenge

07 de Novembre de 2014, per Josep Gallofré
  • La retirada de les pancartes per part d'un agent

    Cedida

  • La Guàrdia Urbana es coordinarà amb els Mossos per garantir la seguretat el 9N

    Josep Gallofré

Agents de la Guàrdia Urbana de Reus han retirat diverses pancartes a favor de la consulta del 9N i del 'Sí-Sí', que estaven situades fora de les set cartelleres habilitades per l'Ajuntament. Els elements de publicitat eren de la CUP, estaven situats a la rotonda entre l'avinguda de Marià Fortuny i de Bellissens i portaven diversos dies penjades. Aquesta decisió arriba tot just després que l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la primera tinent d'alcalde, Alícia Alegret, valoressin el dispositiu de seguretat de la policia local de cara al diumenge.

La Guàrdia Urbana de Reus reforçarà les seves patrulles. "En previsió que hi pugui haver més afluència de gent, hi haurà més efectius, malgrat que tampoc hem previst cap dispositiu electoral ni específic", ha indicat la regidora responsable del cos policial, Alícia Alegret, qui ha subratllat que "hem de garantir la seguretat públic i que el principal pes recau en els Mossos". Alegret veu aquest dispositiu com normal, "com el que es fa quan hi ha un partit de futbol".

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Pellicer ha explicat que s'ha constituït una mesa de coordinació entre ambdós cossos policials "per garantir la tranquilitat i mobilitat durant la jornada". Pellicer ha confirmat que anirà a votar a l'Institut Baix Camp, però no ha desvetllat si es decantarà pel 'Sí-Sí'. Respecte el seu posicionament a favor del procés sobiranista, Alegret ha indicat que "el senyor Pellicer pot mostrar-se com vulgui però no pot fer un ús il·legal d'espais i recursos públics. No s'ha traspassat cap línia i s'està complint estrictament la legalitat".

A banda del dispositiu per la seguretat i la instal·lació de set cartelleres, l'Ajuntament de Reus no participarà d'alguna altra forma en la consulta del 9N. Així, el govern municipal no ha acceptat la proposta de la CUP d'ampliar l'horari dels autobusos, per facilitar l'accés de la gent als punts de votació, ni tampoc que s'instal·lin ordinadors amb Internet al hall del Palau Municipal per seguir la jornada i poder descarregar-se la butlleta de participació.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital vehicle guàrdia urbana reus
Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges