Divendres, 18 d'Octubre de 2024

El desdoblament del CAP Sant Pere es posposa sense data

Ni Ajuntament de Reus, ni el departament de Salut fixen el calendari d'un projecte presentat fa un any per l'alcalde

21 de Novembre de 2014, per Enrique Canovaca
  • Entrada del CAP Sant Pere, en una imatge d'arxiu

     

L'11 de novembre de 2013, Carles Pellicer feia una roda de premsa per anunciar que el CAP Sant Pere es desdoblaria a les dependències de l'antic hospital, amb una despesa ordinària del departament de Salut d'1 milió d'euros per al 2014. Un any després, no s'ha avançat en aquest projecte, segons va indicar Montserrat Vilella -Teresa Gomis no era al plenari-, per una "qüestió pressupostària de la Generalitat" i pel fet que la situació econòmica del Govern "s'ha vist agreujada" per la decisió judicial de deixar sense efecte el cèntim sanitari.

Des del govern muncipal consideren que els diners en sanitat "s'han de dedicar primordialment a l'atenció sanitària a les persones, per tal que tots els catalans segueixin gaudint d'una sanitat pública excel·lent i universal", i per tant, les inversions "han de quedar per quan es disposi de pressupost". Ni l'administració local, ni l'autonòmica fixen calendari i caldrà veure si la partida de diners del projecte s'inclou en els pressupostos de 2015, en el cas que es puguin aprovar i sempre i quan no hi hagin eleccions.

En el darrer plenari, Vilella també va indicar que s'han mantingut converses "al més alt nivell", entre l'alcalde i la consellera del grup Salut, Teresa Gomis, per una banda, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el director de CatSalut, Josep Maria Padrosa, per l'altra, amb l'objectiu de tractar el tema. A més, el director territorial de Salut, Josep Mercadé, i l'arquitecte Pilar Boixareu han visitat les instal·lacions per estudiar una solució constructiva.

Des del govern consideren que les obres "no són fàcils", entre d'altres qüestions, perquè s'han d'adequar els espais de les consultes externes, que han de complir amb els paràmetres que exigeix el departament de Salut. CiU va votar a favor d'una moció presentada pels socialistes sobre aquest projecte.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

prim  21 de Novembre de 2014

logico

No hay dinero, claro que se lo pregunten al general prim, todo el gasto para sus pruebas medicas,su entierro,.. Etc, que verguenza tal como estamos en crisis, o tambien es culpa de zapatero.

Reportatges