Dilluns, 15 de Juliol de 2024

Els abusos sexuals d’un sacerdot a un reusenc arriben al Vaticà

L’Arquebisbat de Tarragona mou fitxa, denuncia els fets i ordena “tolerància zero”

28 de Novembre de 2014, per Redacció
  • El Vaticà ja coneix l'assumpte del reusenc que va patir abusos a mans d'un sacerdot

    ACN

Davant la confessió d’un reusenc sobre els abusos sexuals que va patir a mans d’un sacerdot quan tenia 11 anys, l’Arquebisbat de Tarragona ha respost de manera immediata condemnant els fets. La màxima representació eclesiàstica a la demarcació ha emès un comunicat on “lamenta profundament que s’hagin produït i que es produeixin casos d’aquest tipus, per als quals l’Església expressa una repulsa absoluta i tolerància zero”. 

Els fets es remunten ara fa 34 anys, al Seminari Mercedari de Reus, i l’assumpte ja s’ha posat en coneixement dels superiors dels Pares Mercedaris “per tal que actuïn d’acord amb els procediments establerts per l’Església per a aquests casos”. El comunicat de l’autoritat religiosa de Tarragona també ha posat el cas en coneixement del Vaticà i els seus màxims representants. En concret, l’Arquebisbat s’ha posat en contacte amb la Congregació de la Doctrina de la Fe de la Santa Seu; es tracta d’un òrgan vinculat al Vaticà que vetlla per la correcta doctrina en el si de l’església catòlica. 

Per últim, des de l’Arquebisbat s’anima les persones afectades a denunciar tot possible cas d’abús sexual en coneixement de les autoritats civils “amb les quals l’Església col·laborarà plenament en l’exiència de responsabilitats”. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Psp  02 de Desembre de 2014

Quin fàstig

Que lamentable es llegir aquest tipus de noticies..... pero clar, segu que al capella no li passara res, aixó ho taparan, l'esglesia s'encarrega bla bla i au! un bony mes tapat. El problema quin es? lo de sempre, que no hi ha ma dura, a tot fastigos enjendre com aquest no li sel castiga durament. si per un miracle, i te conya la paraula, anés apresó estaria aillat, mau a un abusion/violador sel posa al els comuns, no sigui cas que l'estomaquin.

Reportatges