Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Absolts els tres imputats que quedaven del cas Sedera

La jutgessa no considera provats els delictes demanats per la fiscalia

29 de Desembre de 2014, per Redacció
  • Els tres imputats que quedaven del cas Sedera, en sortir dels jutjats de Reus el 17 de desembre

    Reusdigital.cat

El Jutjat Penal número 2 de Reus ha absolt dels delictes de desordres, atemptat contra l'autoritat i una falta de lesions les tres persones encausades pels incidents ocorreguts en el plenari de l'Ajuntament de Reus, el juliol de 2009, en el qual es va aprovar el projecte urbanístic de la Sedera. La fiscalia havia demanat un any i mig de presó i multes per un valor de 13.000 euros. El projecte de la Sedera ja va quedar paral·litzat per una sentència el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i l'actual govern municipal ha anunciat la realització d'una altra actuació que compta amb el suport dels veïns, i s'espera també, que del Banc Sabadell, entitat propietària de l'espai.

La sentència, considera Carles Perdiguero, advocat del Col·lectiu Ronda que ha portat la defensa dels dos joves encausats, "és coherent amb la contundència de les diferents proves i testimonis que es van aportar al judici i que evidenciaven que no van existir agressions en el decurs dels incidents ocorreguts al Ple de l'Ajuntament de Reus". "Malauradament, ha estat necessari arribar a judici i obligar aquests joves a viure la mala experiència d'afrontar una petició de penes de presó i multes absolutament desproporcionades en relació a uns fets que van néixer com una protesta absolutament pacífica i sense cap ànim de de generar en violència de qualsevol tipus", ha insistit Perdiguero.

La jutgessa del cas considera que no han quedat provades les agressions denunciades per la Guàrdia Urbana i la fiscalia, i de fet, l'agent 208, qui hauria rebut les principals lesions no va assistir al judici, ni tampoc la metgessa forense que en el seu dia va acreditar la seva avaluació mèdica. Els incidents al plenari van provocar la imputació de fins a vuit persones, de les quals algunes eren menors. Finalment, només van arribar tres a judici, que van rebre el suport d'una campanya a través de les xarxes socials. L'Ajuntament de Reus es va retirar a darrera hora de l'acusació particular.

"Cal felicitar-se per aquesta sentència. És important que hi hagi sentències com aquesta que posen límits a la persecució cada vegada més contundent contra qualsevol forma de protesta i discrepància, fins i tot en casos com aquest, on la voluntat sempre havia estat mostrar de forma pacífica el desacord amb un projecte que el temps ha provat que estava afectat de greus irregularitats, tal i com denunciava la ciutadania de Reus", ha conclòs Carles Perdiguero.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics