Diumenge, 07 de Març de 2021

Retratats

18 de Setembre de 2018, per Valentín Rodríguez

En el ple del passat dilluns, 17 de setembre, l’equip de govern, amb la inestimable ajuda dels, en altres moments, enemics irreconciliables PP i Ciutadans, va tirar enrere una moció de la CUP, que va comptar amb el suport d’ERC i PSC, amb algunes esmenes, sobre el futur del terreny de l’antiga Sedera al passeig de Misericòrdia. Una derrota, 14 a 13, que podria portar a pensar que la reivindicació sobre aquest punt de la ciutat tan sensible a l’opinió pública s’ha acabat. Res més lluny de la realitat.

La derrota al ple també té unes lectures positives i els veïns del passeig les sabrem interpretar clarament. La primera lectura positiva no és altra que saber qui està per la defensa del passeig, del seu entorn, de la participació dels ciutadans, de la planificació de la ciutat i del comerç sostenible, i qui està per la defensa dels interessos de les grans corporacions. Aviso que no em serveix l’argument del respecte a la legalitat, a la propietat privada, a l’acord entre particulars. L’ajuntament tenia i té l’obligació de fer una planificació de la ciutat, mitjançant el POUM, que no ha fet, després d’anys i panys de parlar sobre aquest tema. Però arribat aquest moment, en el que sembla que la propietat privada és un dret inalienable, també l’ajuntament gaudeix d’instruments més que suficients per dirigir les propostes, per fer la tasca que no s’ha fet des del POUM.

La primera de les preguntes que em faig és si aquest dret a la propietat privada, si aquest acord entre particulars, seria ben vist per la majoria de dilluns passat al ple, si, enlloc d’un supermercat, el negoci fos un prostíbul. Pensarien igual? No importaria tenir el major prostíbul de la província al passeig de Misericòrdia? Em fa pensar que alguna cosa canviaria. La segona, i de moment darrera pregunta que em faig, és si hi ha alguna cosa més darrera d’aquesta aposta de l’equip de govern. No em faré ressò dels rumors que corren per la ciutat sobre acords, contraprestacions, ofertes de treball, de locals, etcètera, però sí que hem de tenir clar que a Reus, més tard o més aviat, tot se sap. I les municipals són a pocs mesos. Els veïns del passeig tindrem present qui ha votat què.

La segona lectura positiva de la derrota de dilluns és haver obert el debat sobre la necessitat d’aprofundir en la participació ciutadana en la presa de decisions. No s’hi val omplir-se la boca de participació, d’anar pels barris prometent, de rebre en els despatxos els amiguets de sempre per veure què podem fer per acontentar a tal o qual president d’associació. La participació és més que tot això. I el camí iniciat dilluns és el principi d’una nova realitat. Crec que així ho van entendre des d’ERC, que amb valentia i coherència van votar a favor de la proposta, i des del PSC, que sembla que comença a aprendre dels errors del passat, afegint-se tots dos a la proposta de la CUP. Això no s’ha acabat. Continuarem defensant el passeig, continuarem defensant l’interès general de la nostra ciutat, dels seus veïns i veïnes. S’ha perdut una batalla, però no la guerra.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ajo-arriero  23 de Setembre de 2018

De la SEDERA HABLAMOS?

Em encaixa per definir a aquests dos personatges (Pouget i V. Rodríguez) en aquest serial de la SEDERA. Quan SOLVIA decideix enderrocar el solar, aquests dos personatges donen suport a la possibilitat que el solar es converteixi en Parking i zona verda amb una iniciativa de l'Ajuntament (podent convertir aquest espai per al botellón i sorolls per als veïns). Ara surten que no s'havia d'haver enderrocat, perquè l'edifici podia haver estat per al poble, amb una utilitat multidisciplinar ... 'Doncs ells bé s'ho van callar ... !!
Què MERCADONA si és que es construeix, serà un focus de brutícia, mal olors, sorolls, etc. El Passeig Misericòrdia és un bé de la ciutat, és la seva defensa i estratègia per a aquest esdeveniment. Però no s'adonen que si es construeixen blocs de pisos, pàrquings, oficines comercials, encara serà pitjor ...? En tots els aspectes senyors meus. I que em diuen del prostíbul ... Genial! Cosa que podria encaixar ...
Mirin senyors Mortadelo i Filemó, vostès estan caducs, l'un amb una AAVV que no li funciona ni li ha funcionat, tot el que toca ho fa malbé; i l'altre està per anar-se'n a casa i deixar de ser President de l'AAVV i de la Federació, per com ho fa ... Estan pixant fora de test. A més, amb una incongruència total que no saben estar a l'altura de les circumstàncies.
Salutacions

Josep Sierra Roca  19 de Setembre de 2018

PROSTÍBULS

Quina pena que encara avui dia es defensi posar prostíbuls al passeig Misericórdia... es lo que jo entenc com a missatge subliminal pel significat religiós del passeig Misericórdia...

Prou especulacions  18 de Setembre de 2018

Totalment d'acord

Gràcies per l'hemeroteca. Si ho llegiu bé podeu veure el que tots els veïns volem : un centre cívic o pisos que respectin alçades. El que no volem són grans superfícies, ni fires o altres negocis que voleu possar al Passeig per treure diners. Se us veu el cartró Eduard favorit i Carles. Maldita política i diners

Eduard Saborit  18 de Setembre de 2018

Por la boca muere el Pez

Soc un veí del Passeig Misericòrdia que des de fa més de 30 anys he viscut tot el desenvolupament del Passeig. A vostè precisament no hi ha qui l’entengui i sap perfectament que la plataforma actual Salven La Sedera ¡¡Ja no hi ha res a salvar!!, no representa a la diversitat d’opinions del Barri, i que sí, en el passat estaven tots d’acord per anar en contra de una requalificació de sòl que no tocava en uns paràmetres de màxims.
On era vostè en les protestes del 2008 al 2010, vostè mai va estar com a representant de Mas Vilanova i algun regidor del PSC que hi viu tampoc, tots saben perquè no hi era.
En la actualitat vostè com a representant del Mas Vilanova ha demanat i ha recolzat que es tanquin totes les zones enjardinades per problemes que existeixen en el mateixos per les nits botellons i algun que altre aldarull. Aquesta actuació es farà en breu segon els pressupostos participatius aprovats al 2017, res a dir, però no pot tenir la hipocresia de demanar mes zones enjardinades i un parc en el solar de la Sedera i traspassar els problemes quan ja son un dels pulmons verds de la ciutat en més m2 de zones enjardinades de la ciutat en ver a l’edificabilitat existent.
No Sr. Valentín Rodríguez, vostè exagera, sap perfectament que qualsevol projecte o activitat que presenti per la Sedera, s’ha de demanar la compatibilitat urbanística i ja li puc assegurar que els veïns no permetran mai que hi vagi un prostíbul, serà condicionat i posat a consulta per tota la ciutadania con ja es va fer al 2014 i del qual vostè i altres estaven molt contents i a favor del projecte modificat que es pretenia impulsar en aquell moment. Adjunto en aquest comentari l’enllaç de la notícia publicada en el seu dia.
I ha una dita que diu en castellà “Que por la boca muere el Pez”, faci el favor de escoltar més al barri d’una forma mes plural i no es deixi portar pel seves disputes personals amb altres líder veïnals, que també al final ens perjudiquen a tots el veïns. Que acabi de passar be el dia.
https://bit.ly/2PLGuWl

Carles  18 de Setembre de 2018

Maldita hemeroteca Valentín

Recomano la lectura d'aquesta noticia que adjunto en el link (http://cadenaser.com/emisora/2014/03/25/radio_reus/1395704662_850215.html) on el Sr. Valentin Rodríguez queda, com diu en el seu propi article "Retratat".

Llegireu com el Sr. Valentín defensa que hi vagin pisos i diu textualment "'És evident que el nou projecte respecte l'harmonia del Passeig i manté una coherència amb la resta d'edificis', apunta Valentín Rodríguez, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus, en declaracions a Ràdio Reus."

A pesar del seu canvi de criteri ara aquest senyor aposta per la política de Nicolás Maduro. La d'expropiar una propietat `privada costi el que costi i fins i tot si fa falta vulnerant la llei. Ara ens apuntem al carro de fer jardins. I perquè? Si després demana que per les nits els tanquin (com farà amb la zona del Mas Vilanova)

Parlant de rumors vol que parlem del seu apropament a Podemos? O del seu carnet del PSC?

salut,