Dimecres, 15 de Maig de 2024

El pressupost de Reus destina 90.000 euros per a la nova plaça de cap de la Guàrdia Urbana

L'alcalde assegura que no farà cap convocatòria abans de les eleccions del maig

26 de Gener de 2015, per Enrique Canovaca
  • Agents de la Guàrdia Urbana de Reus, durant el dia de la Policia

    Reusdigital.cat

  • Ricard Maria Pagès és el cap de la Guàrdia Urbana en funcions

    Fabián Acidres

El govern municipal ha aprovat la dotació pressupostària per crear una plaça definitiva de cap de la Guàrdia Urbana. Des del 2007, aquesta funció l'han desenvolupat Manuel Rivera, en primer terme, i Ricard Maria Pagès, en segon, però ho han fet de manera provisional perquè només tenen el rang de sotsinspector. Segons la normativa policial, només pot optar a ser cap de la policia local, amb més de 150 agents, una persona que tingui, com a mínim, el rang d'inspector. Ara bé, si no hi ha agents que compleixin aquests requisits, el lideratge l'ha d'assumir la persona amb més mèrits de forma circumstancial.

L'Ajuntament de Reus vol posar-hi fil i agulla per subsanar aquesta situació de deficiència administrativa, que segons el mateix consistori, no és il·legal, i per això s'ha reservat la partida econòmica als comptes. "Això no vol dir que convoquem la plaça ara mateix", ha subratllat el regidor de Seguretat. De fet, l'alcalde ha explicat que abans d'acabar el mandat no s'obrirà la convocatòria. És a dir, serà el nou govern municipal qui s'encarregui de la mateixa, estigui o no comandat per Pellicer.

Almenys, la nova plaça està contemplada al catàleg de llocs de feina. "Ens havíem trobat amb una deficiència i és que al catàleg hi sortia la possibilitat de crear una plaça d'intendent, un rang superior que està destinat a ciutats més grans que Reus, però en canvi no hi havia cap d'inspector", ha indicat Joaquim Enrech, qui s'ha mostrat satisfet de la tasca realitzada pels caps de la Guàrdia Urbana i els seus agents i ha tallat d'arrel qualsevol informació relacionada amb conflictes interns dins del cos policial.

Qui és pot presentar per ser cap de la Guàrdia Urbana?

A l'espera de conèixer les bases de la convocatòria, fonts policials consultades per Reusdigital.cat indiquen que els sotsinspectors actuals de la Guàrdia Urbana podrien optar a la plaça i en cas d'assolir-la hi estarien de forma provisional fins passar per l'Escola de Seguretat Pública de la Generalitat de Catalunya i obtenir el rang d'inspector. Això sí, de partida tindrien menys mèrits que un inspector d'un altre cos policial, que també hi podria optar. També hi entrarien en joc els mèrits acadèmics que puguin tenir cadascun dels policies.

Algunes fonts asseguren que és possible que vingui un membre dels Mossos d'Esquadra per comandar la Guàrdia Urbana, un extrem que no ha estat confirmat per l'Ajuntament de Reus. Evidentment, aquesta decisió depèn també de la convocatòria que faci el nou govern, a partir del maig, i de les condicions que fixi. En cas de repetir com a alcalde, Pellicer assegura que ja "estudiarà" la situació per decidir si es convoca la plaça i quan. I és que, de moment, la dotació pressupostària és només una previsió. Una previsió, però, que no era present en els darrers tres comptes.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital nou cap de la Guàrdia Urbana de reus

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xavi  16 de Juny de 2015

NO ES EL SOU

Auqesta quantitat no representa el sou!!!. Es tot el procès de creació de la plaça... convocàtòria i despeses d'aquesta, procès selectiu, material, pagament del curs a la escola de policia de mollet (bastant car)...etc...

gas gas  26 de Gener de 2015

vergonya

Quina vergonya 900000€ es tot molt trist aquests sous... Ja ni ha prou

Indignat  26 de Gener de 2015

Broma

90.000 euros per algú que previsiblement no tindrà ni estudis!?!?
Les funcions que fan els agents de la Guardia Urbana, Mossos o Policia local o Nacional són funcions bàsiques, que no requereixen massa intel·lecte en general. Són feines no productives i que no generen riquesa. Són feiens que podria fer qualsevol (tot i que com molts sabem, lamentablement en aquests cosos sovint hi acaben entrant molts dels companys de classe que es passaven el rato molestant), no te sentit pagar un sou més elevat que el del president del Govern espanyol (al qual evidentment no defensaré).
Després ens sorprenem quan veiem documentals sobre aquest cos...
Crec que cal fer molts canvis i cal limitar segons quins poders i segons quines remuneracions.
Dit això, espero que almenys, sigui qui sigui, faci la seva feina pofessional i eviti les accions vergonyants a les que ens tenen acostumats molts cosos de seguretat.

Reportatges