Diumenge, 01 de Setembre de 2024

El govern de Reus rectifica al PSC: 'La reclamació del pressupost està fora de termini'

Els socialistes han intentat aturar els comptes amb un text que no tindrà recorregut, per la forma i el fons, segons ha explicat l'Ajuntament

12 de Febrer de 2015, per Enrique Canovaca
  • El PSC vol que el plenari decideixi sobre el destí del pla d'inversions de gairebé 1,5 milions d'euros

    Fabián Acidres

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, Joaquim Enrech, ha lamentat la "falta de seriositat i rigor del PSC pel defecte de forma de presentar un escrit fora de termini", amb l'objectiu d'aturar l'aprovació definitiva dels pressupostos de 2015, per debatre el destí d'un seguit d'inversions. Segons han explicat els socialistes en una roda de premsa, el termini s'acabava aquest divendres, 13 de febrer, però el govern ha aclarit, en una nota, que aquest finalitzava el 10 de febrer. Com que la reclamació socialista és de l'11 de febrer, aquesta no tindrà efecte.

El text dels pressupotos es va publicar el 23 de gener, al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT), amb un termini màxim de quinze dies hàbils per presentar al·legacions, segons fixa la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. Fonts municipals han explicat a Reusdigital.cat que els dissabtes també compten així que el termini fixat legalment s'acabava el passat dimarts. Per això, el regidor d'Hisenda ha acusat els socialistes de manca de rigor i seriorisat i ha tillat de "mala fe l'intentar obstaculitzar l'aprovació definitiva del pressupost i, per tant, de demorar l'apliació de les polítiques socials i d'impuls econòmic que s'hi inclouen".

Enrech també ha volgut entrar en el fons de la reclamació del PSC i ha afegit que, d’haver-se presentat dins el termini previst, tampoc s’hauria pogut acceptar ja que la seva reclamació no està recollida en cap dels supòsits que preveu la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. En l'hipotètic cas d'acceptar-se, el recorregut de la petició socialista hauria estat "estèril", segons han explicat fonts municipals.

Els socialistes han presentat una reclamació per aturar els comptes

La reacció del govern municipal arriba després que el PSC hagi anunciat la presentació d'una reclamació als pressupostos, que en cas d'haver-se acceptat, haurien significat la seva aturada tècnica. La intenció dels socialistes era la de debatre en el plenari municipal el destí del 1.493.000 euros que es contemplen com a pla d'inversions, gràcies al relxament de les mesures de l'Estat. "No poden decidir res al seu caprici, sense pactar amb la resta de grups", ha assegurat el portaveu del PSC, Andreu Martín, qui ha recordat que el govern de CiU es troba en minoria, amb només deu regidors.

"Amagar al plenari què es farà és inacceptable", ha assegurat Martín, qui ha dit tenir el suport de la majoria de grups de l'oposició com per forçar al govern a debatre i explicar. En la mateixa reclamació, a més, els socialistes han presentat un seguit de propostes d'inversions, que van des de rependre el soterrament de la línia d'alta tensió El Pinar fins a l'arranjament d'escomeses de Mas Pellicer, passant per la remodelació dels carrers de Lepant o Roger de Belfort, obres als barris Sol i Vista, Montserrat i Fortuny, o l'ampliació de les beques menjador del Casal d'Estiu.

Els socialistes esperaven que la seva proposta es debatís en la Comissió de Serveis Generals i Econòmics de la setmana que ve, així com en el plenari de la setmana que ve. Finalment, però, la reclamació quedarà en no res per presentar-se fora de termini.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Laura  12 de Febrer de 2015

Com és possible?

Senyors socialistes. Tota la vida controlant l'Ajuntament i no saben ni les normes bàsiques de funcionament? Au va! Quan nivellàs... Calladets estan millor