Divendres, 29 de Març de 2024

L'Ajuntament de Tarragona multa amb 150.000 euros els propietaris d'una casa ensorrada

20 d'Abril de 2015, per ACN
  • Bombers davant la casa esfondrada al carrer Calderers de Tarragona

    ACN

Segons ha informat el consistori en un comunicat, s'ha imposat a la societat TANTIFRASAL S.L. una sanció de 150.000 euros consistent en l'incompliment del deure de conservació de les edificacions en condicions de seguretat. Fins la setmana passada la propietat podia interposar recurs de reposició, però com que no ho ha fet, segons l'Ajuntament, la sanció ha quedat ratificada. 

Cal recordar que a causa de l'esfondrament, l'Ajuntament va fer les gestions pertinents per acollir a les 35 persones afectades -unes deu famílies- de sis immobles. La despesa en concepte de reallotjament va suposar a les arques municipals un cost de 27.839, 03 euros. A més, els veïns van haver d'estar fora de les seves cases entre 4 i 22 dies, segons els casos. Es van desallotjar del mateix carrer del Calderers, els números 6, 8, 10 i 13, i del carrer adjacent Pere Estuves, els números 4 i 6. A més, el pas públic pel carrer Calderers va restar tancat més d'una setmana afectant a la mobilitat de la zona i, en aquells moments, es va exigir al propietari que enderroqués amb urgència l'edifici.

La tinent d'alcalde de Llicències, Victòria Pelegrin, ha recordat que "l'Ajuntament va advertir reiteradament als propietaris de l'obligació de tenir en bon estat els edificis" i que, en aquest cas, no van atendre els avisos. El consistori afegeix que, amb anterioritat als fets mencionats, el Servei Municipal de l'Habitatge va fer un ban municipal on s'advertia explícitament de la necessitat que els propietaris dels edificis en fessin un manteniment adequat.

L'Ajuntament subratlla que, arran d'aquest succés, s'ha fet un important exercici d'inspecció dels edificis de la Part Alta per determinar la situació de risc potencial que poden presentar i demanar a la propietat la presa de solucions dirigides a evitar situacions de col·lapses com la que va ocórrer al carrer Calderes. En aquest sentit, s'ha demanat garantir el reforç de la seguretat dels edificis, els elements portants, estructurals i/o decoratius, cornises, voladissos i altres per impedir que puguin produir danys a les persones, a la via pública o als mateixos immobles i els confrontants.

Etiquetes: 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics