Dissabte, 04 de Maig de 2024

L'Hospital de Sant Joan assegura que totes les pròtesis implantades són 'legals i autoritzades'

El centre diu que va tornar a comprar a Traiber per l'augment de l'activitat quirúrgica, no per 'pressions' a l'equip sanitari

10 de Maig de 2015, per Redacció
  • Passadís principal de l'Hospital de Sant Joan

    Reusdigital.cat

L'Hospital de Sant Joan defensa que totes les pròtesis que s'han adquirit i implantat al centre hospitalari s'han fet d'acord al marcatge de la Comunitat Europea i autoritzades pel Ministeri de Sanitat. Aquesta reacció arriba després de la informació publicada per El País, que indica que s'ha hagut de reoperar a una vintena de persones perquè les pròtesis que es van comprar a l'empresa reusenca Traiber estaven caducades, i per tant, en mal estat. Aquest és un dels fils que estira el jutge del cas Innova, Diego Álvarez de Juan, en entendre que existeixen indicis de pressions per part de polítics locals i de la direcció de l'Hospital, amb l'objectiu d'aconseguir que el servei de traumatologia tornès a acceptar el material de Traiber, una vegada s'havia deixat de comprar.

"Quan el 7 de novembre del 2014 es rep una ordre de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitàries de la Generalitat de Catalunya alertant de possibles deficiències del sistema de qualitat del material subministrat per l’empresa Traiber, la direcció de l’Hospital paralitza immediatament la implantació de qualsevol tipus de material d’aquest proveïdor", indica el centre sanitari en un comunicat. Des d'aquest moment, es va treballar en la identificació de tots els pacients que tenien implants, per tal de fer radiografies i analitzar l'evolució.

Segons dades aportes per l'Hospital de Sant Joan, dels 1.524 implants posats des del 2005 que es van seguir de forma regular (entre 1 i 2 anys), es van detectar 233 pacients que, per diversos motius, havien faltat als controls previstos. D'aquests pacients, 14 presentaven problemes "puntuals", que "van ser diagnosticats i tractats de manera immediata". Així mateix, el centre hospitalari diu que ho va comunicar a la Generalitat de Catalunya.

Cap pressió a l'equip mèdic

En el comunicat, l'Hospital també indica que "entre el 2010 i 2014" s'inicia un procés de proveïdors d'implants, passant d'un a quatre, amb l'objectiu "de trobar sempre l'implant més adequat per a cada pacient, en funció de paràmetres d'edat, activitat física, pes corporal, entre d'altres". És en aquest moment quan es va produir una "reducció" dels implants de Traiber. La situació canvia, però, a finals de 2013, quan l'empresa reusenca torna a ser un dels principals proveïdors, un fet que l'hospital justifica per l'increment de l'activitat quirúrgica acordada amb la Regió Sanitària, amb l'objectiu de reduir les llistes d'espera, "i no per pressions sobre l'equip quirúrgic".

"L’Hospital vol transmetre un missatge d’absoluta tranquil·litat als pacients portadors de pròtesis i, per extensió, a tota la població assegurant que el tractament de tots ells s’ha fet i es fa amb tota la professionalitat i ètica mèdiques exigibles", conclou el centre sanitari, qui mostra el seu "màxim respecte" pel procediment judicial en curs, "així com la voluntat de total col·laboració amb la justícia".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges