Les seccions sindicals de CCOO i CGT de l'Ajuntament de Reus s'oposen a la creació d'una brigada d'intervenció ràpida, gestionada pel sector privat, i que tal com asseguren, vol crear el govern de Reus.
Els sindicats expliquen que l'impuls d'aquesta brigada suposaria una duplicació d'un servei que, a hores d'ara, ja realitza la Brigada Municipal de l'Ajuntament, i detallen que aquesta privatització del servei inclouria un percentatge de benefici industrial del contractista i/o un impost per valor afegit (21%), és a dir, una "major despesa pública que haurà de suportar la ciutadania de Reus". A més, segons apunten, provocaria a mitjà termini una major reducció del personal públic que presta serveis a la Brigada Municipal.
CCOO i CGT denuncien que la brigada actual està treballant de manera "agònica i precària" perquè l'Ajuntament de Reus no els facilita "ni els materials ni els mitjans necessaris" per dur a terme la seva tasca de manera "correcta i professional". Els representants dels treballadors defensen que "si s'invertissin els 700.000 euros de fons públic que pretén privatitzar l'Ajuntament a millorar les condicions de material i personal de la brigada, aquesta estaria actualitzada i actuaria de forma òptima".
Si s'externalitza, els sindicats prendran les accions jurídiques pertinents
Els sindicats han aprofitat la situació per recordar que fa aproximadament 25 anys, amb l’anterior govern socialista, encapçalat per Lluís Miquel Pérez, ja es va intentar convertir la brigada municipal, a través d’Innova, en una Societat Anònima Municipal (SAM). Aquest fet es va aturar "gràcies a la pressió de la plantilla i els sindicats del moment", detallen.
Si l’Ajuntament de Reus finalment externalitza una part del servei d’aquesta Brigada d’intervenció ràpida, els sindicats asseguren que "es prendran les accions jurídiques necessàries i pertinents" per revertir la situació.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics