Dissabte, 24 d'Agost de 2024

Una exposició inèdita sobre el Picasso religiós arriba al Museu de Reus

Les obres estaran presentades de l'11 d'aquest mes fins el 29 d'agost

04 de Juny de 2015, per Redacció
  • L'obra 'Cruxificció', de Pablo Picassó

     

L'exposició 'Picasso. L'aprenentatge d'un geni: obres religioses (1896 - 1900)' s'exposarà a partir de l'11 de juny i fins al 29 d'agost, al Museu de Reus, espai situat a la plaça de la Llibertat. El repertori artístic aplega vint-i-sis obres de caire religiós que es corresponen a la època formativa de Pablo Picasso entre els anys 1896 i 1900. Aquesta col·lecció pertany al fons del Museu Picasso de Barcelona i és la primera vegada que es presenta en públic.

A més d'aquesta mostra pictòrica, també es podran veure quinze imatges realitzades per alguns fotògrafs destacats on mostren el pintor malageny, unes fotografies provinents també del Museu Picasso. L'exposició inclou la selecció de 18 dibuixos i 8 olis corresponents a un període de formació acadèmica iniciat el 1892 a l'Escola de Belles Arts d'A Corunya i que va continuar a la Llotja de Barcelona de 1895 a 1897.

Les obres d'art exposades es poden classificar en quatre grups: les d'exercici acadèmic de Picasso; un grup de teles i dibuixos, on es representen episodis hagiogràfics i del Nou Testament; un altre conjunt d'escenes litúrgiques i de la cultura popular; i, per últim, una sèrie de dibuixos realitzats al pati del Seminari de Barcelona amb imatges tenebristes del període 1899 i 1900. La inauguració de l'exposició de Picasso està prevista pel dia 11 de juny, a les 7 del vespre, i l'horari de visita al Museu de Reus és de dimarts a dissabte, de 10 del matí a 2 del migdia, i de 5 de la tarda a 8 del vespre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics