Dimecres, 07 d'Agost de 2024

Artesania, sol i música, al Mercreart

La roba, les bosses de mà i la bijuteria han estat les principals protagonistes en el mercat artesanal

06 de Juliol de 2015, per Cristina Valls
  • El Pallol ha acollit la sisena edició del Mercreart

    Cristina Valls

  • Cristina Valls

  • Cristina Valls

Figuretes de fusta, peluixos, coixins de ‘pèl de monstres’, roba acolorida amb estampats, decoracions domèstiques amb motius florals, sabons, etc. Els articles fets a mà han poblat la majoria d’estands de la sisena edició de la fira artesanal Mercreart, situada a la plaça d’Evarist Fàbregas, aquest divendres i dissabte. Tot i això, el protagonisme de les  bosses de mà, bijuteria i la roba femenina ha estat indiscutible. Enguany s’han presentat un total de 29 marques expositores especialitzades en artesania. La fira, organitzada per Perejil’s Sounds, ha comptat també amb el recolzament de l’Ajuntament de Reus.

La inauguració de la fira, acompanyada de música, ha donat el seu inici amb un posat assolellat: propietaris ventant-se o cercant seients a la vora de l’ombra han estat imatges freqüents després de l’elaborat muntatge d’estand i col·locació d’objectes artesanals. “La fira està molt poc promocionada, la gent no sap que és Mercreart i tampoc es té en compte el sol”, ha dit Nereida Melero, de l’estand ‘Rels’, referint-se a les temperatures a les que s’han arribat en aquella zona propera al complex comercial de El Pallol.

Les primeres famílies amb nens i parelles joves s’han anat apropant als diferents espais artesanals buscant detalls i objectes elaborats amb  “paciència i elaboració”: "Ho trobo molt ben muntat, malgrat la calor, però crec que és una bona hora perquè la gent comença a sortir a passejar”,  ha afirmat Mar Berejano, propietària de l’estand ‘La mar de collares’.

Berejano ha afegit quines són les seves senyes d'identitat: “Aquest estand es caracteritza per tenir tot tipus de collarets elaborats artesanalment per mi i per la meva mare”. Berejano ha detallat que les “novetats” que incorpora el seu espai “són els moneders i les bosses de lona de tendal”, a més de disposar d’un marge “ampli” quant a preus; aquí et pots trobar objectes variats d’entre 8 a 32 euros.

Per la seva banda, Lourdes Bote s’ha presentat amb el seu entretingut ‘Jardinet de colors’, un espai dedicat a les arracades, les polseres i els anells: “M’agradaria que el mercat artesanal hi fos també  diumenge”, ha aportat Bote mentre arreglava el seu aparador i compartia un somriure amb la propietària de l’estand del costat.

Cristina Parra, de ‘Sabik’, i Roser Giné, de ‘Els sabons de la Roser’, comparteixen espai d’aparador: la primera elabora bijuteria en solitari i la segona –tal i com ho indica en el nom d’estand-, sabons multiformes de colors. “La gent que s’apropa confon els sabons amb llaminadures”, riu Roser Giné veient com s’acosten els infants preguntant-li què són les “llaminadures de color rosa”.

‘Maco perquè si’, amb temàtica d’estiu

A banda d’oferir productes artesanals, la fira Mercreart ha ofert un programa d’actuacions. ‘Maco perquè si’, un espectacle infantil a càrrec de la companyia Els Picarols, va ser el primer. Una parella d’amenitzadors s’ha posat a cantar amb els infants assistents i la temàtica estiuenca ha estat la protagonista. Pares i mares han ajudat a Els Picarols a fer onejar una gran carpa de colors que simbolitzava el mar i els nens, que s’han col·locat sota, fent de peixos.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital mercreart
reusdigital.cat Reus Diari Digital mercreart

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges