Diumenge, 08 de Setembre de 2024

Reus renova els convenis amb Creu Roja i 'La Caixa' per ajudar a infants i gent gran

D'aquesta manera, els ciutadans continuen gaudint del servei de menjar a domicili i els programes LOPE i 'T'ajudem a créixer'

16 de Juliol de 2015, per Elisabet Soler
  • Signatura dels convenis dels programes de servei de menjar a domicili, LOPE i 'T'ajudem a créixer'

    E. Soler

El programa de menjar a domicili consisteix en proporcionar a la gent gran un àpat equilibrat al seu domicili per tal que puguin viure en bones condicions el màxim temps possible a casa seva. Les persones susceptibles de rebre aquests serveis son proposades per l’Àrea de Serveis Socials del consistori reusenc. 

Aquest servei, que cobreix les necessitats de deu usuaris, té previst un cost total per aquest 2015 de 15.000 euros anuals, dels quals la Creu Roja n’assumeix 2.745, l’Obra Social ‘la Caixa’ 6.000 i l’Ajuntament de Reus 6.255. El pressupost és lleugerament superior al del darrer any, que constava de 14.647 euros. D’aquesta manera, es destinen 4,30 euros per dia i usuari, 3,95 per menjar i 0,35 per transport.

Per altra banda, LOPE és un programa adreçat a persones que tenen una lleu pèrdua de capacitats cognitives consistent en un aparell GPS que, a través de la xarxa de telèfon mòbil, permet la localització constant de la persona que el porta i, per tant, la detecció de situacions perilloses. D’aquesta manera, el programa de localització personal permet allargar l’autonomia d’aquestes persones.

En aquest cas també són els Serveis Socials de l’Ajuntament els encarregats de proposar les persones que opten a aquest servei amb el seu consentiment previ. Aquest programa posa a la disponibilitat dels ciutadans reusencs quinze aparells. Creu Roja assumeix les tasques de desenvolupament del servei, mentre que La Caixa aporta una partida de 10.000 euros.

Ajuda per assistir a una escola bressol

Per últim, el programa ‘T’ajudem a créixer’, fruït de la col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i la Fundació ‘La Caixa’, permet que infants provinents de famílies en situació de vulnerabilitat social puguin assistir a una escola bressol. Aquest programa ha beneficiat 35 infants de 0 a 3 anys derivats dels Serveis Socials, del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP), de les escoles bressol o per demanda de la família, que és valorada pels Serveis Socials.

Les famílies que poden rebre aquesta ajuda han de constar de progenitors que no superin els ingressos que marca l’indicador de Renda de Suficiència (IRSC) o bé ser famílies monoparentals amb progenitor amb feina, infants amb necessitats educatives especials o trobar-se en altres situacions de vulnerabilitat. El pressupost total del projecte és de 56.182 euros, 30.000 els aporta la Fundació ‘La Caixa’ i la resta l’Ajuntament de Reus.

En aquest últim programa, l’Àrea de Benestar Social treballa juntament amb la d’Ensenyament i Política Lingüística, ja que és la responsable de les escoles bressol municipals. Les llars d’infants El Barrufet, depenent de la Generalitat, i Assumpció Cuadrada, pertanyent a la Creu Roja i en conveni amb l'Ajuntament, són els centres on les famílies que reben aquesta ajuda poden inscriure als seus fills. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics