Diumenge, 13 d'Octubre de 2024

El director general dels Mossos defensa l'actuació policial a Salou per 'evitar mals majors'

Demana als representants legals dels policies "respecte" per a la "professionalitat dels comandaments del cos"

19 d'Agost de 2015, per ACN
  • El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle

    ACN

La trisindical va enviar dilluns una carta adreçada al director general de la Policia, Albert Batlle, assegurant que els incidents posteriors a la mort d'un home a Salou en el transcurs d'una operació policial contra el 'top manta' es van gestionar "sota l'odre superior de no ser contundents amb la dispersió, detenció ni identificació dels violents".

Aquesta instrucció, segons es denuncia des de les formacions CAT, SME i SPC, implica implantar una "nova praxis" que va provocar situacions de risc "greu" per als agents i que augmentés la percepció "d'inseguretat pública" dels ciutadans.

En la missiva també se subratllava que s'han produït altres casos de laxitud en la gestió del fenomen i per tot plegat reclamaven al director Batlle que aclarís el seu posicionament al respecte.

La resposta ha trigat 24 hores perquè ahir al vespre els sindicats van rebre una carta de Batlle. En aquesta, el director general aclareix que "coneixia" totes les "decisions operatives" i defensa l'actuació policial a Salou perquè va estar basada en l'aplicació dels principis de "proporcionalitat, oportunitat i congruència" i va evitar "mals majors".

El director demana als tres sindicats "respecte" per als comandaments del cos policial i per la resta d'agents que van participar en l'operatiu muntat per desfer els aldarulls a Salou i que amb les seves actuacions van impedir que es produïssin "incidents d'extrema gravetat".

La compareixença de Jané al Parlament per explicar l'operatiu policial de Salou serà la setmana que ve

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat aquest dimecres que la compareixença al Parlament per donar explicacions de l'operatiu policial contra el 'top manta' a Salou serà la setmana que ve, tot i que no n'ha concretat el dia. Jané ha promès "una extensa compareixença per donar totes les dades i sense deixar d'explicar res".

Després que els companys de l'home que va morir dimarts passat hagin declarat en seu judicial que no van veure contacte físic entre el manter i els agents, Jané ha apuntat que a nivell social "també han de tenir pes les explicacions que fan les autoritats públiques" i ha reiterat la "plena confiança" en els Mossos d'Esquadra.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges