Dimarts, 23 de Juliol de 2024

La CUP de Reus demana que es faci accessible al públic el coneixement que es genera a la ciutat

28 d'Agost de 2015, per Redacció
  • La CUP de Reus vol que el coneixement de qualitat sigui accessible als ciutadans

    Cedida

Arran de la convocatòria aquest divendres de la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics, la CUP de Reus ha posat de manifest que el 7 d’abril del 2014 va presentar una moció que va ser aprovada pel Ple Municipal i que establia el compromís de l’Ajuntament per a l’impuls de publicacions editorials municipals i que des d’aleshores, segons els representants cupaires, "no s’ha fet res al respecte".

La CUP assenyala que l'Ajuntament de Reus disposava fa anys d’un model editorial propi que va publicar la seva última obra l’any 2003, Història General de Reus. L'alcalde Lluís Miquel Pérez va anunciar llavors que un cop es venguessin tots els exemplars de l’edició que estava a la venda per 360 euros , s’editaria una versió de butxaca per fer-la accessible al conjunt de la ciutadania que no es va arribar a fer.

Segons paraules del regidor de la candidatura de l’Esquerra Independentista Edgar Fernández “l’Ajuntament de Reus tenia un model de publicacions d’un caràcter marcadament elitista i no responia a una funció de servei públic que hauria de tenir una editorial d’aquestes característiques”. “A més a més- afegeix Fernández- tenint en compte l’actual situació de crisis i pobresa generalitzada de moltes capes de la població, seria un insult a la ciutadania recuperar aquest model de publicacions”. Seguint aquest fil, Edgar Fernández afirma que “tampoc creiem que sigui un model adequat la contractació d’empreses per a la publicació d’obres que existeix a dia d’avui, ja que el resultat és que l’Ajuntament no paga menys per aquests serveis externs i el producte final tampoc acaba resultant un abaratiment de les obres de cara a la compra per part del públic”.

Segons la formació independentista, els volums de fotos editats darrerament costen més de 100€. La CUP manifesta, a més, la seva contrarietat ja que tot i aquests preus després són regalats als grups municipals. La CUP insisteix ara en la seva proposta de creació d’un model propi per a la ciutat "que conjugui el coneixement i que sigui assequible per a les butxaques de la ciutadania, a més de facilitar la publicació d’obres d’investigadors i investigadores que tenen la nostra ciutat i comarca com a àmbit de recerca”, apunta la formació.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

josep  29 d'Agost de 2015

No es un insult a la

No es un insult a la ciutadania pagar 12000 a AMI Sr. Ferrnandez, tenin an compte l·actual crisis i probresa generalitzada a moltes capes de la ploblacio,am als vots de CUP, i posad a fer publicar als estatuts de AMI seria la clau

Reportatges