Diumenge, 01 de Setembre de 2024

Més de 500 veïns del Camp de Tarragona tallen l’N-340 a l’Arboç per exigir la gratuïtat de l’AP-7

29 de Novembre de 2015, per ACN
  • Una pancarta reclama la gratuïtat de l'AP-7 durant el tall a l'N-340 al seu pas per l'Arboç

    ACN

“Si haguéssim tingut una resposta del Ministeri, a banda de bones paraules, estaríem disposats a parlar de diverses solucions”, ha afirmat Alonso, que ha recriminat a Foment no haver fet “cap oferiment” i ha considerat que és el govern espanyol qui “ha de moure fitxa, i ràpid, perquè la ciutadania està al nostre costat”. “El Ministeri no vol buscar solucions al problema d’infraestructures i ho allarga per interessos polítics”, ha apuntat Rovira, que ha indicat que el problema d’infraestructures “és general” al territori i que ha dit que “el que fem és llàstima”.

D’altra banda, els alcaldes han explicat que, malgrat que la solució és aixecar de manera immediata les barreres per a tothom, a llarg termini contemplen reivindicacions en infraestructures, com la construcció de l’autovia a la zona. De moment, els alcaldes es reuniran el divendres vinent amb la federació de transportistes per determinar més accions per al futur i ultimar els detalls pels talls en diversos punts de l’N-340 de tota la demarcació, programats pels alcaldes, l’11 de desembre. Els batlles no descarten convocar més talls a la carretera si Foment no dóna una solució. “No ens aturem”, ha assegurat Alonso.

El tall ha començat a les 12 del migdia i s’ha allargat hora i mitja. Els manifestants han tallat la carretera a la rotonda que dóna l’entrada al poble en sentit nord i han recorregut la via, que travessa el municipi de l’Arboç, fins a la següent rotonda. Després, els Mossos han reobert durant 10 minuts la circulació i, posteriorment, s’ha tornat a tallar per continuar amb la manifestació fins a la rotonda d’origen. L’Arboç és l’únic tram que queda a la zona que transcorre per un nucli urbà. A més de la sinistralitat, doncs, els veïns denuncien la perillositat, els sorolls, la densitat de trànsit i la contaminació que es genera.

A la concentració han participat els representants del Pacte de Berà, provinents d’Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Berà, El Vendrell, Calafell, Cunit, Castellet i la Gornal i l’Arboç. La protesta també hi han participat els alcaldes de Tortosa, Ferran Bel, El Perelló, Ferran Cid, i el delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics