Dijous, 18 de Juliol de 2024

Se’ns gira feina

22 de Gener de 2016, per Xavier Guarque

Una vegada vençut l'una mica llarg període, quasi agònic, d'incertesa i dubtes, ara, amb el govern ja instal·lat, s'han de començar a veure gestos concrets i decisions decidides i, Déu vulgui que no siguin obstaculitzadores, noves discrepàncies per la diferència real que hi ha entre Junts pel Si i la Cup. Païda l'eufòria, després d'un respir profund, cal anar per feina. Cal preparar-se pels esdeveniments que a partir d'ara se'ns apareixeran.

Cal tirar endavant la gestió del dia a dia, amb totes les dificultats ja conegudes, i el Parlament, amb una oposició que no volia només “carregar-se” Artur Mas, sinó que el seu objectiu prioritari és posar tota mena de traves perquè el procés no avanci.

Cal que la societat civil i les entitats estiguin alerta i preparades pel que convingui. Segurament no faltaran ocasions per la mobilització, per la reivindicació, com també per algun sacrifici per part de tothom i de cadascú.

I, per si no n'hi hagués prou amb tot això, amb la necessitat de mantenir, i ampliar, el 48% del vot independentista, molt important però insuficient si es vol seguir el camí anhelat. S'haurà d'atraure ciutadania acomodada en l'abstencionisme que potser amb les coses més clares a simple vista, ara si, es vulguin expressar electoralment. I s'haurà d'incidir en la part irreal del 52% que es compta pel “no”, senzillament, perquè no s'ha definit pel “sí”.

La tasca és duríssima, més que difícil, i convé que no tremoli la decisió de l'equip polític ni la persistència de la ciutadania que aposta per aquest somni, atenent i en el respecte per la part que vol i defensa, exactament, el contrari, la comoditat.

A partir d'ara, uns amb els altres, i els altres amb els uns, haurem de conviure amb aquesta realitat, de sempre, però ara, gràcies a la inestimable col·laboració de l'Estat, ja ben definida. Nosaltres sols no ho haguérem sabut fer millor.

Cal dir i fer reconèixer que qui no està a gust a la Catalunya que li toca viure s'hi ha hagut de conformar i entomar-ho amb la millor cara possible, i si ara poden canviar les tornes, altres hauran d'esforçar-se a fer el mateix i de la mateixa manera.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (5)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Mª Mercè  01 de Febrer de 2016

Un descuit Sr. Guarque

La majoria o tots els Catalans estem agust a Catalunya.-
El que sembla que no hi està agust sembla vosté i els que pensen com vosté , que esteu empenyats ens fer-nos creure que estem vivint " reprimits " i " amargats ", no som la majoria ,mé aviat diría que persones amb les seves mateixes idees, son les que no estan agust,sou persones com vosté que vol cap girar tot el que tenim !!!
Gràcies !!

Mª Mercè  01 de Febrer de 2016

En resposta

Molt bé, ... doncs apliquis el " cuento ".-
Quant fem lectura del seus escrits ,es desprent el mateix, però el contrari " Tots el Catalans lluitem per obtenir la INDEPENDENCIA "
Apliquis el cuento !!!

Xavier Guarque  30 de Gener de 2016

a Mª.Mercè

Jo no puc referir-me als catalans que no estan a gust en aquesta Catalunya, o millor dit en qeusta España, però vosté si que pot ser portaveu de "tots els catalans o la majoria" o de "la majoria de catalans NO volem la INDEPENDENCIA".
Perfecte !. I vostè es creu posseidora de la única veritat que hi pot haver... i de la única manera de pensar. Quina sort que té !.

Mª Mercè  28 de Gener de 2016

Posar els pels de punta

Comentaris com aquest que podem llegir, del Sr. Guarque, ben bé posen els pels de punta..., Aquí es refereix, amb el " qui no està agust a Catalunya " ?
Potser tots els catalans o la majoria , acabarem ben farts i tips, de viure en aquesta Catalunya, que vosté tant vol.... a base de... de que ? d' incerteses, de crear dubtes,d' agonia,com molt bé , vosté comença el seu escrit ???

La majoria de Catalans NO volem la INDEPENDENCIA, ni 52 %ni 48 %... feu bé els números, que xarrem moltperò de contes " ni idea "
Lamajoria de Catlans volem viure en pau i tranquils,d' amenaces continues , de mentides, siusplau,voste que sembla que té temps, per amargar-nos la lectura, podria escriure algó CONSTRUCTIU ? en lloc de crear aquest " MAL ROTLLO " ?
gràcies

josep  23 de Gener de 2016

Si pero quan les coses les te

Si pero quan les coses les te les inposent a la forsa,com fins ara am fet als nasionalistes,e independentistas am l·escola,la informasio Radio Tele,diaris, no es bo paque quan cambien les triutes,se fan paga aquestes coses obligades,i aixo no es democracia, aixo es democracia made in Catalinia Sr. Guarque,als r. de la Cup volien fer neteja i foten un president dels mateix partit corrupte

Reportatges