Dimarts, 16 de Juliol de 2024

L'AMI recomana els ajuntaments que només enviïn a l'Audiència Nacional l'acta del ple de suport a la declaració del 9N

L'entitat municipalista juntament amb l'ACM, Òmnium i l'ANC es personaran a l'alt tribunal per saber què s'investiga i què se'ls requereix

14 de Març de 2016, per Redacció
  • Foto de família de a comissió executiva de l'Associació de Municipis per a la Independència

    ACN

L'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) ha recomanat els ajuntaments que han estat requerits per l'Audiència Nacional per haver donat suport a la declaració de suport al Parlament pel 9N que només enviïn l'acta dels plenaris. Així ho han decidit després de la reunió de l'executiva de l'entitat que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). El president de l'AMI en funcions i alcalde de Montblanc, Pep Andreu, ha assegurat que el que faran és "només enviar única i exclusivament l'acta dels plens que és el que tenim obligació perquè tota la resta no procedeix". Així mateix, han anunciat que els serveis jurídics de l'AMI, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) es personaran a l'Audiència Nacional per saber què s'investiga i què se'ls requereix. "No és normal que tinguin aquesta informació al seu abast i que se'ns maregi d'aquesta manera. Sembla que vulguin que els ajuntaments ens acovardim, però des del municipalisme català no ens arronsarem", ha etzibat Andreu. El president de l'AMI en funcions i alcalde de Montblanc, Pep Andreu, ha recordat a l'Audiència Nacional que les actes de les sessions plenàries estan al seu abast des de les subdelegacions del govern espanyol i també a la majoria de les pàgines webs dels propis ajuntaments.

Per aquets motiu, ha considerat innecessària "l'escenificació", personant a la policia judicial a les seus de l'administració municipal, per requerir aquesta informació. "Com que les actes ja les tenen, no tenim res a amagar i aquesta informació la té qualsevol ciutadà, allò que farem és enviar única i exclusivament l'acta que és el que tenim obligació, tota la resta que ens demanen no procedeix", ha dit. Andreu ha defensat que els alcaldes i regidors "compliran la llei", com fan "sempre i en tots els tràmits de l'organització" dels seus municipis. "L'única cosa que farem és el que ja fem: donar coneixença de l'acta dels plens públics", ha remarcat.

Mentre es preveu que el requeriment arribi per via judicial arribi als 280 ajuntaments que han aprovat la moció de suport a la declaració del Parlament del 9N, representants jurídics de l'AMI, l'AMC, Òmnium i l'ANC es personaran al l'alt tribunal per esclarir què s'intenta "investigar". "No és normal que tinguin aquesta informació a la seva disposició i ens estiguin marejant. Sembla que persegueixen que els ajuntaments ens acovardim", ha criticat Andreu. "Ja poden fer el que vulguin que el municipalisme català ha estat en tot el procés acompanyant el Govern, l'ANC i Òmnium, i tirarem endavant i no ens arronsarem. Si es creuen que ens faran tirar enrere o que el municipalisme no jugarà el paper que li toca, s'equivoquen ", ha afegit.

El president en funcions de l'entitat municipalista ha carregat també contra el titular del jutjat d'Instrucció número dos de l'Audiència Nacional, Ismael Moreno Chamarro. "És qui va empresonar els titellaires, i amb l'historial que té de policia franquista i les seves opinions sobre la democràcia, estem segurs que un jutge com Moreno a Europa no el deixarien exercir", ha assegurat. Andreu ha recordat al magistrat que "vivim en una Europa democràtica i en un estat democràtic" i ha subratllat que seria "molt gruixut" que hi hagués una conseqüència jurídica a les mocions de suport al Parlament. L'alcalde de Montblanc ha qualificat de "curiós" que l'Audiència Nacional estigui investigant els representants municipals mentre no hi ha hagut cap acció similar amb els diputats del Parlament que van aprovar la declaració rupturista. "És tan gran el disbarat! Això s'arxivarà però com no hi ha govern, s'ha de veure qui és més espanyol dels espanyols", ha etzibat.

Llibertat d'expressió

"Estem fent una cosa pacífica i democràtica, ho sotmetem al ple ajuntament i cada regidor vota el que li sembla. Que ja no hi ha en aquest país llibertat d'opinió, d'expressió o ideològica?", ha qüestionat l'alcalde de Montblanc. Justament la reclamació de respecte a la llibertat d'expressió l'ha repetit Andreu per al regidor de Capgirem Vic, Joan Coma, per qui la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat una imputació per un delicte de secessió per haver expressat, en sessió plenària, que caldria que hi hagi "desobediència".

Nova candidatura a l'AMI

L'executiva de l'AMI ha dut a terme la darrera reunió a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), aquest dilluns, abans de la celebració de l'Assemblea General de l'entitat municipalista, prevista pel 8 d'abril a l'Ateneu de Cerdanyola (Vallès Occidental). Pep Andreu ha presidit la seva última comissió com a president provisional, càrrec que ocupa des del nomenament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú (Garraf), encapçalarà la candidatura "única i de consens" que ha de ser escollida. "Serà continuista i adaptada als nous temps" i posarà "èmfasi en la diversitat i pluralitat de l'AMI" i de la "força municipalista". "És molt important assenyalar que l'AMI representa gairebé 800 alcaldies, alcaldes elegits democràticament i que són plurals, de totes les formacions polítiques, però amb un objectiu en comú", ha apuntat Lloveras.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

josep  15 de Març de 2016

No esteu fent una cosa

No esteu fent una cosa pacifica i democrática obliguen a cada ayuntament que os pagui una cantidad,que la ciutadania no esta d·acor, com es al cas de Reus,als 10000e quels pagui la CUP añ Sr. Pallicer, i ERC,aixi estariem tots d·acor.me done la impresio que comensen a ferus pesigolles.ja era hora

Reportatges