Dijous, 10 d'Octubre de 2024

Una reusenca esquiva per poc els atemptats de Brussel·les

Montse Benavent ha passat per l'estació de Maalbeek 'entre cinc i deu minuts' abans que explotés la bomba dels terroristes

23 de Març de 2016, per Enrique Canovaca
  • La policia belga, treballant a l'estació de metro de Maelbeek

    Reuters/ El Punt Avui

  • Imatge presa per Montse Benavent del centre de Brussel·les

     

  • Segona imatge presa per Montse Benavent a Brussel·les

     

La reusenca Montse Benavent i la seva família -marit i dos fills de 6 i 7 anys- es troben sans i estalvis al seu pis de Brussel·les, però amb una sensació d'incertesa. La tragèdia al cor de la capital polítia europea els ha passat per davant. Així ho relata Benavent a Reusdigital.cat: "M'he assabentat de l'atemptat a l'aeroport escoltant la ràdio catalana i el meu marit i fills ja havien marxat de casa. He escrit un missatge al meu marit i estaven bé. Després he sortit de casa i he dubtat si agafar el metro. Finalment, ho he fet perquè sempre vaig amb pressa i quan he arribat a la feina una amiga m'ha escrit que havia petat una bomba a l'estació de Maalbeek, per on havia passat entre 5 i 10 minuts abans".

La família reusenca viu tot just a 500 metres de l'estació afectada per l'atemptat. "Està al davant dels edificis del consell europeu i sota un altre de la comissió europea, a uns 300 o 400 metres del Parlament", explica Benavent, qui cada dia agafa el metro a l'estació de Schuman, passa per la de Maalbeek i en la següent fa transbord per arribar a la feina. "La de Maalbeek és una estació amb molt de moviment, aquest matí hi havia molta gent", continua la reusenca, qui treballa d'assistent en temes d'investigació al districte financer de Brussel·les.

Un cop a la feina, ha regnat la confusió. "Ens han recomanat no sortir de l'edifici i esperar instruccions, i fins i tot, hi hagut un moment que no podíem ni entrar ni sortir. Cap a les 2 del migdia ens han donat permís per anar al carrer", afirma Benavent, qui diu haver intentat treballar el màxim possible. No obstant, el seu cap, com el dels seus companys de feina, estava en les informacions que anaven arribant, en llegir els diaris i les xarxes socials i en contestar tots aquells missatges de familiars, amics i coneguts que s'han interessat pel seu estat.

Benavent explica que "durant hores ens hem quedat tots molt tocats. Sentíem sirenes i en no saber què passava, teníem incertesa". I és que s'han pogut escoltar molt rumors sobre possibles nous atemptats a estacions de tren, metro o autobús: "això no ajuda a tranquil·litzar l'ambient". Cap a les 4 de la tarda, la reusenca ha tornat a casa caminant, "uns 20 o 25 minuts", i ha atravessat tot el districte financer, fins arribar al costat del barri europeu.

"Hi havia molt de trànsit, el transport públic ha estat tancat i molta gent que vivia fora de Brussel·les no sabia si podria tornar cap a casa", relata Benavent, qui també destaca la solidaritat de molts ciutadans que han ofert els seus cotxes com a mitjà de transport. Els carrers de la capital europea eren plens de vianants i de cotxes de policia i d'ambulàncies anant amunt i avall. "Des que estic aquí és pot ser el dia que he vist més gent al carrer", afirma aquesta testimoni de la tragèdia terrorista.

Un cop a casa, la reusenca s'ha pogut retrobar amb el marit i els fills, que en no tenir escola s'han quedat durant tot el matí a una escola bressol i un campus esportiu, respectivament. "La situació és una mica incerta, no sabem què passara, és tot molt estrany", conclou Benavent, qui encara escolta les sirenes policials i sanitàries com a so d'ambient continu d'una ciutat colpejada pel terrorisme.

Escolta les declaracions de Montse Benavent:

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital fotografia estació maelbeek
reusdigital.cat Reus Diari Digital fotografia estació maelbeek

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges