Dimarts, 16 de Juliol de 2024

Almoster viu la febre de l’or

El municipi potencia i promociona les qualitats de la seva zona amb l’estrena de la Fira del Mercat de l’Or Vell. Es poden veure pintures del reusenc Josep Maria Gort

15 de Maig de 2016, per Cristina Valls
  • Almoster ha gaudit de la Fira de l'Or Vell durant aquests dies

    Cristina Valls

  •  

  •  

  •  

  • Imatge de l'exposició de pintures de Josep Maria Gort

     

Entre paradetes acollidores de menjar i una gran quantitat de productes fets a mà s’ha despertat el municipi d’Almoster. I és que, des de dissabte 14 fins dilluns 16 de maig, els seus carrers es guarneixen amb les seves millors gales per estrenar la Fira del Mercat de l’Or Vell. Una gran exhibició que ha aplegat un compendi d’estands culturals, d’oci, i gastronomia. La massa de gent que s’ha aplegat aquest dissabte per anar a tafanejar  des d’articles de bijuteria fins a un ampli assortiment d’olives (i moltes llepolies) ha anat ‘in crescendo’ durant tot el matí.

“La fira ha estat un vertader èxit en el dia de la seva estrena, ja que el menjar i els balls han atret moltes persones del propi municipi i de pobles veïns”, ha valorat l’alcalde d’Almoster, Àngel Xifre, qui es trobava en mig de l’esmorzar popular. Segons ha afegit, el volum de persones assistents dissabte han sobrepassat les 250 i, les previsions per diumenge, es resumien en un increment de gent, “perquè és una fira que s’ha promocionat força. Pretenem lluir la zona potenciant el nostre producte estrella que és l’oli”. Ja feia temps que el municipi volia trobar una celebració com aquesta i, segons ha plasmat el mateix alcalde “l’objectiu es tornar-ho a repetir l’any que ve”.

Àpats continus i rutes de poble

Passejar entre les paradetes en un dia com el d’aquest diumenge ha estat per a molts dels visitants a Almoster un gran plaer. La disposició de la fira també ha estat molt ben pensada, ja que al principi de la mateixa s’han disposat dels productes clau per fer venir la gana. Formatges, pomes caramel·litzades i xurros ensucrats coronaven la part principal de la fira. “Ens podem menjar unes llaminadures?”, han estat una de les preguntes infantils  més repetides en la jornada del matí. De fet, la flaire que s’ha dispersat pel carrer empedrat convidava a l’àpat continu.

Una de les activitats estrella del programa, molt nodrit de propostes, ha estat la visita guiada a les cases del municipi. Una ruta que també s’ha elaborat el primer dia de fira. “On es troba això de la ruta? S’ha d’esperar aquí”, han preguntat dues parelles de dones.

Més que artesania

Quadres artístics de colors llampants i vestits estampats han estat l’avantsala de l’últim carreró de fira. La darrera estació ha estat reservada pels més petits. Un gran taller de pintures i una mostra d’animals s’han distingit com les “postres” de la cita. “Mireu! Hi ha burros per poder pujar-hi!”, ha cridat animada una nena deslliurant-se de les mans dels seus pares. Tres burros han esperat als nens més atrevits per fer una passejada pel poble. Però la cosa no s’ha acabat aquí. Porcs vietnamites, oques, galls i conills han estat també les altres atraccions.

Tot plegats doncs, ha estat més que una fira qualsevol. Ja que no s’han exhibit estands artesanals i de menjar només, sinó que també hi ha hagut espectacles de titelles, concerts vermut i cercaviles pel poble, on nans i gegants han encapçalat comitiva. A més, l’artista reusenc Josep Maria Gort exposa pintures al Saló d’Actes de l’Ajuntament. S’ha de recordar, a més, que els actes conclouen aquest dilluns, on es promet una gran diversió amb més espectacles i una vesprada de poesia a càrrec del col·lectiu del Terrabastall Poètic. La celebració acabarà lligada amb l’actuació del Ball de Diables i el Sokarrat.

 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital Fira de l'Or Vell Almoster
reusdigital.cat Reus Diari Digital Fira de l'Or Vell Almoster
reusdigital.cat Reus Diari Digital Fira de l'Or Vell Almoster
reusdigital.cat Reus Diari Digital Fira de l'Or Vell Almoster

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges