Dijous, 15 d'Agost de 2024

Quatre candidats aspiren al disseny de les cerimònies dels jocs del 2017

Són La Fura dels Baus, Focus, la unió entre Benecé i Velvet, i Emotions Plus Concept

19 de Maig de 2016, per Carina Filella/ El Punt Avui
  • Representants dels comitès olímpics europeus, aquest dimecres, a Tarragona

    José Carlos León

Quatre companyies s'han presentat al concurs convocat per l'Ajuntament de Tarragona per al disseny de les cerimònies d'inauguració i de cloenda dels Jocs Mediterranis del 2017. Són, segons les pliques que es van obrir dimarts, La Fura dels Baus, Emotions Plus Concept, el grup Focus i la unió de les empreses de serveis culturals Benecé Productions i Velvet Events.

L'empresa que finalment guanyi el concurs haurà de fer el disseny artístic i el guió –amb una escaleta minutada– de les dues cerimònies, i també una proposta detallada de la valoració econòmica de la producció, realització, contractació i tota la logística necessària per a les dues gales, que tindran lloc el 30 de juny i el 9 de juliol del 2017, respectivament, a l'estadi del Nàstic.

El preu de la licitació per a la redacció del guió és de 36.300 euros. Un cop adjudicat el contracte, l'empresa guanyadora disposarà d'un màxim de quatre mesos per a l'elaboració del disseny definitiu.

Per a la cerimònia inaugural es preveuen dues parts artístiques, una cerimònia de l'aigua, la participació de colles castelleres i un espectacle pirotècnic. Per a la de clausura també es preveu la participació d'entitats culturals i socials de la ciutat i del territori. Totes dues cerimònies, a més, hauran de respectar el guió que marca el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis i hauran de “combinar l'escenografia habitual amb les més modernes tecnologies d'imatge i so”.

Segons s'apunta a les condicions, el guió d'obertura haurà de “comunicar els XVIII Jocs Mediterranis Tarragona 2017 com els jocs de la solidaritat, la pau i la concòrdia entre els països del Mediterrani”. Altres especificacions que marca la Fundació Tarragona 2017 són que els espectacles continguin referències clares a Tarragona, i que “reflecteixin la imatge d'una ciutat històrica, oberta i receptora de diverses civilitzacions al llarg de la seva història”. També es demanen referències als altres 15 municipis que en seran seu.

L'aportació estatal als jocs mediterranis se signarà durant la jornada d'avui. Així ho va anunciar ahir l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que no va precisar la quantitat exacta que l'executiu estatal aportarà per a l'organització de l'esdeveniment olímpic que Tarragona celebrarà l'any vinent. De les declaracions de Ballesteros es desprèn que una part important d'aquesta partida correspondrà als ingressos de les travesses esportives –que es calcula que sumin prop de 2,7 milions d'euros–, però no es va aclarir com es finançarà l'aportació estatal que es preveu en els pressupostos generals de l'Estat, prevista en 3,4 milions d'euros.

L'aportació de l'Estat als jocs se signa avui

L'alcalde Ballesteros va anunciar la rúbrica de l'acord ahir al vespre junt amb el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco –a qui Ballesteros va qualificar “d'amic”– durant el sopar de recepció dels membres dels comitès olímpics europeus, que enguany han escollit Tarragona per celebrar la seva trobada anual. Es preveu que els representants de les diferents comitives olímpiques europees allarguin la seva estada a Tarragona fins al 21 de maig, en una trobada que, en paraules del president del Comitè Olímpic Europeu, Patrick Hickey, serà “una gran ocasió per gaudir de tot el que pot oferir Tarragona en el marc de preparació dels jocs”.

El seminari dels comitès olímpics europeus coincidirà amb la visita del monarca Felip VI, que aquest dijous es desplaçarà a Tarragona per assistir a l'acte de presentació de la mascota oficial de l'esdeveniment, que, segons Ballesteros, remetrà al caràcter de la ciutat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges