Dimecres, 28 d'Agost de 2024

Un roig-i-negre a Cantàbria

Javier Arce 'Vichu', que va jugar al CF Reus a les ordres de Natxo González, confia en l'ascens dels del Baix Camp

25 de Maig de 2016, per Marc Busquets
  • 'Vichu', ara jugador i entrenador del FC Ampuero, va jugar al CF Reus una temporada

    Abel Verano/ Diario Montañés

"Al Reus hi vaig ser molt feliç", explica amb nostàlgia Javier Arce, àlies 'Vichu'. El veterà mitjapunta, de 38 anys, milita ara al modest FC Ampuero de la Primera Regional càntabra, on també exerceix com a preparador. "Sí, sí, encara estic en bona forma", fa broma 'Vichu', integrant d'aquell CF Reus Deportiu que la temporada 2004/ 2005 va assolir l'ascens a la Segona B amb un llavors desconegut Natxo González a la banqueta. "Només hi vaig ser una temporada però sóc un roig-i-negre més", declara Arce, que després de la seva estada a la ciutat va desfilar per clubs com l'Eldenc, el Palamós i el Llagostera. Abans, havia jugat cinc temporades al Racing B.

Un adéu amarg

"Em va saber greu que no em renovessin, no ho amago", lamenta 'Vichu'. Després d'una bona campanya a les files reusenques, però, el tècnic basc no va comptar amb ell l'any següent. "No hi tinc res en contra, de González, que consti", matisa el jugador. "Són coses del futbol, va ser una decisió esportiva i prou", subratlla per evitar qualsevol malentès. Des de la distància i la calma del futbol territorial, Arce ha seguit la temporada del bloc de Reus durant tota la Lliga i assegura que "s'estan fent les coses molt bé".

De fet, 'Vichu' lloa la tasca de Natxo González al capdavant de la nau ganxeta. "És un entrenador molt treballador, molt mètodic, que analitza amb tot detall els seus rivals i que viu per al futbol", exposa el càntabre. Per a Arce, a més, el vitorià té un gran avantatge competitiu en relació a altres 'místers' de la categoria. "El futbol català és el més fort de l'Estat i ell coneix també el que es practica al nord, això el fa especial", apunta el mitjapunta. Per tot plegat, doncs, 'Vichu' serà un home feliç si finalment es consuma l'ascens del CF Reus a la Liga Adelante. "Desitjo el millor al club", diu.

L'afició càntabra no es rendeix

"Potser sí que el Racing era el favorit, d'entrada", admet Arce. No obstant això, l'històric assalt roig-i-negre a El Sardinero demostra que "el Reus té un projecte ambiciós" per reivindicar el seu lloc a l'elit del futbol. Ara bé, 'Vichu' apunta que el Racing encara no ha llençat la tovallola. "Tothom és conscient que la remuntada és complicadíssima, però molts s'aferren al que va fer el Saragossa l'any passat, que havent perdut 0-3 a l'anada amb el Girona va capgirar l'eliminatòria a la tornada per 1-4", adverteix.

Així les coses, i si el CF Reus entra a Segona A per la porta gran, 'Vichu' espera que "es dissenyi una plantilla per mantenir-se i, amb el temps, aspirar a coses més grans". Des d'Ampuero, un petit poble d'uns 2000 habitants, i si tot va bé, Arce serà una més de les ànimes roig-i-negres que la temporada vinent animaran l'equip reusenc en el seu debut a la 'Liga de las estrellas'.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics