Dimarts, 08 d'Octubre de 2024

El Col·legi de Notaris habilita un servei d’atenció directa als afectats per la presumpta estafa a Cambrils

Després de la mort de l’acusat, la junta directiva nomena com a substituta a una notària de la mateixa localitat

27 de Maig de 2016, per ACN
  • Seu de la notaria Rafael Martínez

    Cedida

El Col·legi de Notaris de Catalunya ha informat aquest divendres que tots els procediments oberts per la presumpta estafa del notari de Cambrils Rafael Martínez Olivera, trobat mort dimecres passat, continuen el seu curs. La institució habilitarà un servei d’atenció directa als possibles afectats i, en els propers dies, obrirà una línia telefònica específica i reforçarà el Servei d’Atenció a l’Usuari. Arran de la defunció de Martínez, notari de Cambrils durant més de 20 anys, la seva notaria romandrà tancada. La Junta Directiva ha nomenat com a substituta a una notària de la mateixa localitat que temporalment es farà càrrec del protocol del notari traspassat, seguint el procediment habitual establert. En un comunicat, el Col·legi de Notaris de Catalunya ha lamentat “profundament” la defunció del notari Rafael Martínez Olivera i ha expressat el seu “sentit condol” a la família. El Col·legi també ha apuntat que són plenament vigents els mecanismes notarials existents per evitar perjudicis als usuaris del servei notarial i que vetllarà per resoldre qualsevol incidència. Els notaris i les institucions que els representen, afegeix la nota, “són els primers interessats en aclarir qualsevol actuació irregular que pugui haver portat a terme el notari difunt que, en cas de confirmar-se, es tractaria de quelcom absolutament excepcional donat el màxim rigor i l’ètica professional amb què actua la immensa majoria de la professió”.

L’ens també ha recordat que, tan bon punt va tenir coneixement de possibles irregularitats, va obrir una informació reservada que va traslladar al Ministeri Fiscal i va posar en coneixement de la Direcció General dels Registres i del Notariat, depenent del Ministeri de Justícia. La Junta Directiva també va sol·licitar al Ministeri de Justícia, que és qui té la competència, la mesura de suspensió provisional i cautelar de funcions d’aquest notari.

La institució ha afegit que “la confiança social i el prestigi de què gaudeix la professió és fruit d’una excel·lent preparació jurídica i del seu alt rigor professional, i la funció notarial garanteix la imprescindible seguretat jurídica necessària per als negocis jurídics, a més de desenvolupar una destacada labor en la protecció dels ciutadans”.

Investigat per una estafa milionària a desenes de clients

Martínez, que estava sent investigat per una presumpta estafa milionària als seus clients, el van trobar mort dimecres en una zona boscosa propera a la platja del Torn de l’Hospitalet de l’Infant. Un veí de la zona va donar l’avís als serveis d’emergència cap a dos quarts de deu del matí i tot apunta que l’home es va treure la vida voluntàriament.

El notari estava sent investigat per una presumpta estafa a desenes de clients. Segons la investigació, l’home s’hauria apropiat dels aprovisionaments de fons que es destinen a pagar els impostos derivats d’operacions de compravenda d’immobles, herències o inscripcions registrals, i els hauria destinat a cobrir despeses personals.

Segons fonts properes a la investigació, els Mossos d’Esquadra tenen comptabilitzades un total de 26 denúncies de ciutadans espanyols, però se sospita que els afectats podrien ser molts més, atès que alguns són estrangers i no haurien rebut notificacions per part de l’Agència Tributària. La quantitat presumptament estafada podria superar els 2 MEUR.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges